Meniul unei zile caniculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salatele sunt vedetele în zilele toride. Ele ne "răcoresc" şi asigură organismului cantitatea necesară de nutrienţi Brânza de soia, dovleceii, ciupercile, salatele şi fructele se

Salatele sunt vedetele în zilele toride. Ele ne "răcoresc" şi asigură organismului cantitatea necesară de nutrienţi

Brânza de soia, dovleceii, ciupercile, salatele şi fructele se numără printre alimentele indicate în zilele cu temperaturi mari.

Cele mai gustoase salate care ne ajută să trecem peste temperaturile extreme fără a ne încărca organismul cu grăsimi şi mâncăruri greu digerabile sunt salata grecească, salata de pui, salata verde şi cea de roşii cu mozzarella.

1 Salata verde trebuie să conţină o varietate mare de frunze verzi, amestecate cu un sos fără grăsimi, felii de roşii şi ciuperci, morcov ras şi ardei. Pe lângă faptul că este foarte colorată şi gustoasă, această salată este şi bogată în vitamine, minerale şi fibre. Conţine 51 de calorii şi 0,7 grame grăsimi.

2 Salata grecească conţine castraveţi tăiaţi felii, roşii, ceapă roşie, măsline negre, cubuleţe de brânză feta, suc de lămâie, oregano şi ulei de măsline. Pentru a fi mai sănătoasă este indicat să se dubleze cantitatea de suc de lămâie şi să se înjumătăţească cea de ulei de măsline. Conţine 170 calorii şi 14 grame grăsimi.

3 Salata Caesar este preparată din frunze de salată, usturoi, crutoane (echivalentul unei felii de pâine), gălbenuş de ou, oţet, o linguriţă de ulei de măsline, parmezan, şuncă, sos de smântână şi piper. Conţine 190 calorii şi şase grame grăsimi.

4 Salata de pui este preparată din piept de pui la grătar, nuci, piper negru, sos slab în grăsimi şi frunze de salată verde. Este o salată cu 379 calorii şi 22 grame grăsime.

5 Salata de roşii cu mozzarella conţine tomate, busuioc, piper, ulei de măsline, mozzarella şi avocado. Conţine 295 calorii şi 27 grame de grăsimi.

Dietă bogată în "alimente reci"

Specialistul în medicină tradiţională chineză, Adrian Florea, propune combinarea acestor salate cu "alimente reci": mâncăruri din brânză de soia, dovlecei, cicoare, scoici, ciuperci, ficat de pui sau de oaie, alge de mare, ou de raţă, ciuperci şi vinete. Pentru a evita aciditatea gastrică este indicat să reducem cantitatea de produse pe bază de grâu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite