In Mehedinti, potopul a paralizat traficul feroviar intre Strehaia si Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potopul, de nici o ora, care s-a abatut miercuri seara asupra Mehedintiului, a inundat cateva localitati, insa cel mai mult are de suferit acum traficul feroviar. Din cauza viiturilor puternice,

Potopul, de nici o ora, care s-a abatut miercuri seara asupra Mehedintiului, a inundat cateva localitati, insa cel mai mult are de suferit acum traficul feroviar. Din cauza viiturilor puternice, terasamentul a 500 de metri de cale ferata a fost distrus. Traficul feroviar intre Strehaia si Severin a fost oprit pana la remedierea defectiunilor. Sute de persoane care calatoreau cu trenurile au fost nevoite sa coboare in statiile blocate si apoi sa astepte o buna perioada de timp pana cand li s-au pus la dispozitie autobuze sau microbuze. Seful garii Severin, Marin Capitanu, a spus ca pentru repararea terasamentelor de la calea ferata au fost aduse 40 de vagoane de piatra, iar echipele de muncitori fac tot posibilul ca lucrarile sa se finalizeze cat mai repede. "Speram sa terminam intr-o zi si sa deblocam traficul feroviar insa depinde si de vreme", ne-a declarat Capitanu. In comuna Prunisor toate gospodariile apropiate de calea ferata si de DN6 au fost afectate de ape, iar aproximativ 10 case au fost inundate de potopul de miercuri.
Apele au trecut de ferestrele caselor
Localnicii, panicati, au fost evacuati in zonele cu risc de pompieri si jandarmi. Incaltat in cizme de cauciuc, subprefectul de Mehedinti, Constantin Saceanu a venit la fata locului pentru a constata situatia. El a precizat ca si comunele Cazanesti si Corcova au avut de suferit din cauza potopului si ca acolo deja se trimisesera ajutoare in apa minerala si alimente. Emilia Butoi, 81 de ani, din Prunisor, este o batrana care traieste singura intr-o casuta aflata pe marginea caii ferate. Puhoiul a fost asa de puternic incat apele s-au urcat pana la fereastra locuintei. "Fugii, muma, cu ce apucai pe mine si ma ajutara pompierii sa nu ma ia apa. Imi ramasera inauntru televizorul, frigiderul si toate bunurile. La noapte o sa dorm la Sita Traila, ca la mine s-a ales praful", ne-a povestit batrana cu lacrimi in ochi. O alta localnica afectata de potop este Constanta Iovanica a carei casa a fost invadata de ape. Femeia ne-a declarat ca nu si-a pierdut cumpatul cand a vazut potopul si s-a luptat cu apele ca sa salveze porcul din cotet. "L-am luat cu funia de picior si l-am dus pe deal, la niste vecini".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite