La Mehedinti functioneaza doar doi armasari autorizati la 7.000 de iepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru armasarii autorizati existenti pe raza Mehedintiului se anunta vremuri grele de solicitare sexuala daca legea cabalinelor ar intra maine in vigoare. Diferenta intre numarul armasarilor buni de

Pentru armasarii autorizati existenti pe raza Mehedintiului se anunta vremuri grele de solicitare sexuala daca legea cabalinelor ar intra maine in vigoare. Diferenta intre numarul armasarilor buni de monta si iepele din judet este enorma. Potrivit directorului Unitatii pentru Ameliorarea si Reproducerea Zootehnica Mehedinti, Ion Dina, la ora actuala in judet se gasesc doar doi armasari autorizati in acest sens. Este vorba de roibul din rasa semigreu, pe nume Habar 4, adus de la herghelia Brebeni-Slatina si un altul provenit de la herghelia Mangalia. "In urma demersurilor facute prin Ministerul Agriculturii, ambele exemplare au fost luate gratuit prin contracte in urma cu aproximativ o luna de zile si date in custodia unor crescatori din judet. Pretul se ridica la peste 2.000 de euro fiecare", ne-a declarat directorul Dina, care a tinut sa precizeze ca in privinta cabalinelor nu exista la Mehedinti nici un punct de insamantare artificiala. Cine doreste sa monteze iapa din gospodarie o poate face cu ajutorul celor doi armasari, serviciile in acest sens fiind gratuit. Criteriul de selectie a iepelor este unul simplu: prima venita, prima servita. "Trebuie tinut totusi cont de faptul ca un armasar in medie nu poate monta corespunzator intr-un an mai mult de 30 de femele. Armasarul trebuie tinut o perioada in compania iepei pentru a se acomoda unul cu altul, nu este asa de simplu si de rapid", ne-a mai spus Ion Dina. Interesant este ca din statistica Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti reiese ca in judet sunt 16.500 de cabaline din care 7.000 sunt iepe. Asta inseamna ca in momentul in care se va afla de existenta celor doi armasari de rasa autorizati, gospodariile proprietarilor vor fi luate cu asalt.
Deja cinci iepe au cunoscut virilitatea armasarului Habar 4
Ion Simion, cel caruia i s-a repartizat armasarul Habar 4, locuieste la marginea comunei Simian si este cunoscut ca un mare iubitor de cai. Mai avea doua iepe de toata frumusetea, una dintre acestea cazand deja prada nestapanitei pofte de sex a armasarului Habar 4. Ion Simion povesteste ca, de cand l-a adus pe Habar 4, solicitarile curg cu duiumul. "Am crescut cai de mic copil si eu raspund daca Doamne fereste se intampla ceva cu armasarul, ca am semnat pentru el. Pana acum a montat cinci iepe si sa stiti ca il ingrijesc si il curat ca la carte. Am o cada in curte din care il spal zilnic si pe la organele genitale. Poate sa vina oricine la mine, dar nu cu o martoaga de iapa ca e posibil sa o omoare cand o incaleca", ne-a declarat Ion Simion. Omul sustine ca nu vrea sa se imbogateasca de pe urma armasarului, insa cel care vine cu iapa la monta ar trebui sa se simta si sa aduca "o banita de boabe sau ceva bani pentru hrana animalului care face efort". El a mai tinut sa precizeze ca Habar 4 este asa de viril incat ar face sex zi si noapte. "Daca ar fi solicitat ar satisface negresit pe toate prostituatele care fac traseul pe Dealul Balota din apropiere", ne-a mai spus Ion Simion, dand dovada ca are simtul umorului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite