Megaproiect PHARE pe linie de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a anunţat lansarea celui mai important proiect european de înfrăţire instituţională, finanţat în cadrul Programului PHARE 2004. Directorul APM

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a anunţat lansarea celui mai important proiect european de înfrăţire instituţională, finanţat în cadrul Programului PHARE 2004.
Directorul APM Mureş, Dănuţ ştefănescu, afirmă că proiectul se derulează pe o perioadă de doi ani, fiind implicaţi parteneri din Belgia, Cehia, Danemarca, Grecia, Olanda şi Polonia. Proiectul este conceput pentru a sprijini autorităţile regionale şi locale de protecţie a mediului în îndeplinirea responsabilităţilor zilnice, cu privire la procedurile de autorizare, evaluarea impactului asupra mediului, gestionarea deşeurilor, protecţia naturii şi managementul calităţii aerului. "Este cel mai mare proiect al Uniunii Europene de instruire pe bază de twinning. La nivel de ţară, valoarea lui este de 12 milioane de euro, din care Regiunii VII Centru îi revin 1,25 milioane. Se intenţionează dezvoltarea unui anumit tip de expertiză în cadrul fiecărei regiuni, astfel pentru Regiunea VII Centru se prevede întărirea capacităţii instituţionale în domeniul protecţiei naturii - biodiversitate, arii protejate şi stabilirea siturilor NATURA 2000 în România", a declarat Dănuţ ştefănescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite