"Megaflood", un film care-i va îngrozi pe britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e limpede dacă realizatorii peliculei "Megaflood" au ştiut că Marea Britanie va fi grav afectată de inundaţii chiar cu ocazia lansării filmului, dar apariţia lui în cinematografele

Nu e limpede dacă realizatorii peliculei "Megaflood" au ştiut că Marea Britanie va fi grav afectată de inundaţii chiar cu ocazia lansării filmului, dar apariţia lui în cinematografele britanice în luna august a acestui an va fi un fel de bomboană pe coliva unei catastrofe naţionale. Filmul este bazat pe cartea lui Richard Doyle, care prezice că în anul 2030 Londra va fi complet sub ape, din cauza unei furtuni catastrofale, care va spulbera barajele Tamisei. Parlamentul care promisese măsuri drastice împotriva poluării, dar aplicase doar prea puţine dintre ele este umplut cu apă şi noroi.

Londonezii din film vorbesc despre inundaţiile din 2007 la trecut şi îşi amintesc ce multă încredere aveau ei în guvernanţi şi cum credeau ei că fenomele extreme vor înceta. Guvernul lui Gordon Brown a anunţat, ieri, că operaţiunea de curăţire de după inundaţii va costa în jur de 5 miliarde de lire sterline şi a promis măsuri drastice pentru reducerea poluării. Exact ca în film.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite