Medicul impostor voia şi casă, şi cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul de fals medic specialist al lui Ali Marius Ghiulser (foto - 34 de ani) care a ajuns să profeseze, în luna octombrie, la Spitalul Judeţean Tulcea pe baza unei diplome false, a trecut şi pe la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

Pe site-ul instituţiei, Ali figura ca medic la secţia Cardiologie 1. Bărbatul şi-a depus CV-ul la 3 noiembrie, adică a doua zi după ce a fost concediat de la spitalul din Tulcea. Conducerea SJU Constanţa spune că nu a auzit niciodată de tulcean şi că el apare pe site „dintr-o eroare". „Nu putea fi angajat cardiolog pentru că îi trebuiau şase ani de rezidenţiat. Or, în actele lui scria că a absolvit în 2006. Personal, cred că este un virus în site-ul spitalului", a declarat şeful secţiei Cardiologie, dr Elvira Craiu.

Tupeul falsului medic nu s-a oprit însă la locurile de muncă pentru care a aplicat fără să aibă vreo specializare în domeniu. În luna septembrie, el a cerut Consiliului Local Măcin, unde are domiciliul, o locuinţă. „L-a adus un consilier. Zicea că trebuie să-i repartizăm o locuinţă ANL pentru specialişti, că este medic cardiolog şi că spitalul are nevoie de cadre mai mult ca oricând. Eu nu mă pot pronunţa în astfel de situaţii, aşa că am repartizat cazul mai departe, către comisia care se ocupă de aceste dosare", a spus primarul oraşului Măcin, Ichim Andone. El l-a mai văzut la ochi pe „cardiologul" Ali în varianta „medic de familie", când acesta i-a cerut edilului să-i concesioneze un spaţiu pentru un cabinet. Povestea cu cabinetul a rămas nerezolvată pentru că „specialistul" din Măcin s-a apucat de primit urgenţe la Spitalul Judeţean Tulcea.

Fiu al unei asistente medicale de la spital, Ali Marius Ghiulser este cercetat acum pentru tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. „A declarat că avea mare nevoie de bani, că nu reuşea să-şi găsească niciun loc de muncă şi de aceea a apelat la această soluţie, de a-şi falsifica diplomele", a spus procurorul Anamaria Casian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite