Medicină alternativă împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clinică privată foloseşte tratamente cu plante din Amazonia Bolnavii de cancer au, de la începutul lunii, o nouă speranţă de vindecare, odată cu deschiderea, la Târgu-Mureş, a unui

O clinică privată foloseşte tratamente cu plante din Amazonia

Bolnavii de cancer au, de la începutul lunii, o nouă speranţă de vindecare, odată cu deschiderea, la Târgu-Mureş, a unui spital de profil.

Este vorba despre o investiţie de aproximativ două milioane de euro, care îi aparţine lui Virgil Mailat, fostul manager de la SC Bere Mureş. În primăvară, acesta şi-a vândut acţiunile la fabrica de bere şi a decis să investească în sănătate.

În noul spital privat "Nova Vita" din Târgu-Mureş se practică, pentru prima dată în România în mod ştiinţific, o combinaţie a metodelor medicine clasice şi un tratament alternativ, pe bază de plante, aduse din Amazonia, cu preparate brevetate şi testate de un medic german. "Ginerele meu a fost bolnav şi am reuşit să-l salvez cu această terapie", explică investitorul.

Metoda se foloseşte deja şi în alte ţări, iar la Târgu-Mureş a ajuns în urma unor discuţii cu medicii unui spital similar din Belgrad, unde deja se aplică de şase ani. Ljubomir Djakovic, managerul spitalului "Nova Vita" din Belgrad, a subliniat că este vorba de o detoxificare a organismului, plus o întărire a imunităţii.

"Pe de altă parte, asigurăm, în cazuri terminale, servicii medicale de îngrijiri paleative (adică terapia durerii). În stadiile incipiente, vorbim de un tratament imunostimulator, 100% naturist care, în combinaţie cu un aparat de impulsuri electromagnetice, duce la rezultate pe alocuri spectaculoase de vindecare", a spus acesta.

Know-how din Serbia

Potrivit directorului economic Ionela Ciotlăuş, spitalul are 75 de paturi, dintre care 15 sunt pentru copii. Este structurat pe cinci niveluri şi are două secţii.

În secţia de paleaţie lucrează trei medici specialişti, un psiholog, patru asistente şi trei infirmiere, iar pe partea de terapie alternativă au fost angrenaţi medici specialişti oncologi, chirurgi şi internişti, care asigură gărzile, şi un specialist homeopat. "Într-o primă etapă, la Târgu-Mureş au sosit şi medici din Serbia, pentru a-i familiariza pe colegii români cu noua metodă.

Totul se face sub supravegherea Universităţii de Medicină şi Farmacie, care face şi o cercetare privitoare la acest tip de tratament", a spus Ionela Ciotlăuş.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, s-a arătat optimist. "Tratamentul duce la creşterea imunităţii organismului şi ca urmare la stoparea evoluţiei. El se aplică nu doar în cazurile de cancer, ci şi pentru ciroze, hepatite cronice, limfoame, leucemii sau boli ale ficatului. Totuşi, nu dă rezultate în cazul sarcoamelor sau al tumorilor osoase", a declarat Copotoiu, consilier medical al noului spital.

Vindecări spectaculoase

El a arătat că cele mai bune rezultate apar atunci când acest gen de terapie este asociată cu terapia clasică, fiind aplicabilă şi la bolnavii inoperabili. "Am văzut un caz cu metastază la plămâni, care după trei săptămâni cu acest tratament erau aproape curaţi", a exemplificat rectorul.

2 milioane de euro

- reprezintă totalul investiţiei în noua clinică

Condiţii bune, preţuri mari

Saloanele noului spital au un pat sau două şi au cele mai moderne dotări. Preţul unei zile de spitalizare se ridică la 150 de lei, iar tratamentul complementar costă în jur de 5.000 de euro pentru trei săptămâni de spitalizare, dar poate depăşi 7.000 de euro, în cazurile grave. În acest moment se poartă discuţii cu CAS pentru ca pacienţii să plătească mai puţin pentru ziua de spitalizare. În preţ intră, pe lângă tratament, serviciile şi masa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite