Medicii de familie, obligaţi să lucreze în centrele de permanenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă simplă prin care se reia obligativitatea ca medicii de familie să lucreze în centrele de permanenţă din mediul rural. Potrivit ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, 17 judeţe sunt complet neacoperite de astfel de unităţi.

Obligativitatea ca medicii de familie să asigure asistenţă medicală non-stop a fost eliminată în 2008, când numărul acestor centre a scăzut, potrivit ministrului Sănătăţii, la 63.

Potrivit ordonanţei, medicii de familie, aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care îşi desfăşoară activitatea în localităţile arondate teritorial la centrele de permanenţă, sunt obligaţi să asigure continuitatea asistenţei medicale primare în aceste centre, începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-8.00.

Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 8.00-8.00 a doua zi.

Cseke Attila a adăugat că ministerul va încerca să găsească soluţii pentru ca deplasarea medicului la pacient, în cazurile de urgenţă, să se facă în vehicule specializate.

Oficialul a precizat că instituţia dispune, în prezent, de 110 de utilitare, care vor fi date în comodat autorităţilor locale pentru a fi folosite de centrele de permanenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite