Medicii vasluieni sunt acuzati de moartea maicutei de la Manastirea Tanacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staretul-asasin si-a binecuvantat sustinatorii inainte de a ajunge pe mana procurorilor

In cazul de la Manastirea Tanacu, medicii din sistemul de ingrijire psihiatrica si de monitorizare a persoanelor cu probleme grave de sanatate mintala ar putea fi responsabili pentru moartea maicutei Irina Cornici, sustine Centrul pentru Resurse Juridice. "Iresponsabilitatea personalului medical care a externat-o pe Irina Cornici, la cererea maicutelor, "pentru ingrijire in mediul bisericesc", a condus la vatamarea corporala grava si, in final, la moartea pacientei", se arata intr-un comunicat al Centrului. O echipa de monitori ai Centrului a vizitat, marti, Spitalul de Urgenta Vaslui, unde Irina Cornici a fost internata intre 9 si 20 aprilie pentru a primi ingrijire de specialitate. Concluziile raportului de monitorizare releva "o grava incalcare a drepturilor fundamentale" ale pacientei. "Un prim-abuz este faptul ca internarea pacientei a fost facuta de un medic neurolog, in conditiile in care evaluarea starii de sanatate mintala si dispunerea internarii pot fi facute doar de catre medicul psihiatru", spun reprezentantii CRJ. in plus, Centrul de Resurse Juridice ii acuza pe medicii vasluieni ca nu au informat-o pe pacienta in legatura cu drepturile sale: dreptul de a-si desemna un reprezentant personal, dreptul de a face o plangere impotriva tratamentului la care este supusa, dreptul de a cere o a doua opinie medicala, dreptul de a comunica cu exteriorul, dreptul de a consimti la tratament si la internare, dreptul unei persoane cu afectiune psihica de a fi aparata impotriva tratamentelor vatamatoare si degradante.
Preotul asasin a scapat de linsaj cu o Dacie papuc
Miercuri dimineata, batatura Manastirii "Trei ierarhi" din Tanacu s-a preschimbat in teatru de razboi. Aerul ecumenic specific unui astfel de lacas se risipise cu totul: enoriasi care injurau printre dinti, maicute care-si croiau loc cu pumnii prin multime si puzderie de gura-casca veniti sa vada "diavolul in sutana". Asa a parasit, ieri, preotul Daniel, pentru prima data dupa exorcizare, locul unde se ascunde de aproape o saptamana. Destinatia sa: Parchetul Vaslui, unde urma sa fie audiat in dosarul penal ce-i poarta numele. Plecarea sa a insemnat izbucnirea revoltei. Impartiti in doua tabere, localnicii s-au injurat, s-au blestemat si s-au imbrancit cateva ore bune. Sustinatorii preotului Daniel si patru maicute de la Tanacu au fost cei care l-au scapat pe acesta de cei care voiau sa-l linseze. Urcat pe branci intr-o Dacie de carat marfa, parintele exorcist s-a salvat in ultimul moment.
Lupte la Parchet
Dupa fuga de la manastire, campul de lupta s-a mutat in fata Parchetului, exact in buricul Vasluiului. Pe o strada unde circulatia auto este interzisa, cele doua tabere s-au confruntat pret de cateva ore. Cei din Tanacu au incropit rapid "grupul de sprijin al parintelui", format din vreo 30 de suflete. De partea cealalta, cam tot atatia oameni le dadeau cu "huo" si ii faceau satanisti. A venit rapid si replica "satanistilor" la adresa celor de peste drum: "Sa fiti afurisiti, ma sectantilor fara de frica de Dumnezeu!". Undeva in jur de 11 dimineata a aparut pe trotuarul din fata Parchetului si exorcistul Daniel. Atunci s-a dezlantuit iadul. Omul a fost incercuit de peste 100 de oameni si aproape a fost calcat in picioare. Maicutele de langa el zbierau, unii il scuipau si il imbranceau pe preot, iar cativa enoriasi incercau sa formeze un gard uman in dreptul fostei fete bisericesti. Staretul-asasin a binecuvantat cativa "suporteri". In tot acest timp, pe strada din fata Parchetului nu a aparut picior de politist. Si jandarmii dadusera bir cu fugitii. Asa ca cele doua tabere si-au mai impartit pumni si injuraturi mult timp dupa ce parintele Daniel se refugiase in cladirea Parchetului. Pe tot parcursul zilei de ieri, procurorii care au anchetat cazul au fost "paziti" de sustinatorii exorcistului. In acest timp, vasluienii care cerusera condamnarea lui Daniel Corogeanu faceau dezvaluiri incendiare cu privire la lacasul de cult din Tanacu. Manastirea "Trei Ierarhi" a fost ctitorita acum patru ani de catre un anume Florin Georgescu, un potentat local. Acesta este mandru de faptul ca a putut sa ajute la ridicarea unui lacas de cult, dar condamna cu vehementa practica barbara de exorcizare care a avut loc aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite