Medicii au avut parte de sânge de ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reforma în Sănătate, nu puţini ar fi vrut ca ministrul Nicolăescu să ajungă pe patul de spital. Ieri, dorinţa li s-a împlinit şi au avut ocazia să vadă, la propriu, sânge de

După reforma în Sănătate, nu puţini ar fi vrut ca ministrul Nicolăescu să ajungă pe patul de spital. Ieri, dorinţa li s-a împlinit şi au avut ocazia să vadă, la propriu, sânge de ministru.
Cu ocazia Zilei internaţionale a donării, ministrul a participat la o campanie de promovare, la Spitalul Caritas din Bucureşti. Mai întâi, Nicolăescu a trebuit să completeze o fişă, pe proprie răspundere, dacă face parte sau nu dintr-o categorie de risc.
El a fost întrebat dacă are boli transmisibile, dacă se droghează sau face sex cu parteneri ocazionali. A urmat măsurarea tensiunii: 12 cu 6. Cu o mică înţepătură în deget, ministrul şi-a aflat glicemia: 100. "Nu e anemic, ci foarte sănătos", a dat verdictul asistenta. "Mai rezistă câteva mandate", se aude, ironic, din sala unde a fost improvizat centrul de analize. După ce s-a aşezat pe patul de spital, acul a intrat în venă, iar punga a început să se umple. În cazul ministrului, totul a mers perfect.
A fost nevoie doar de puţin ceai rece, pentru hidratare. Astfel, prin venele unui pacient din Bucureşti vor trece, după testare, 410 mililitri de sânge de ministru. "Trebuie să spunem oamenilor că este nevoie de donarea de sânge pentru a-şi ajuta semenii. Doresc să transformăm tichetul valoric într-un tichet civic", a declarat la plecare ministrul. Acţiunea de la Bucureşti a avut loc la iniţiativa cluburilor Rotary International şi Lions International, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Spitalul Caritas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite