Medicii vor să aducă bacilul Koch la spital cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Judeţului Mureş vor semna un protocol prin care să oblige bolnavii de tuberculoză şi rudele acestora să se prezinte la control medical.şeful DSP

Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Judeţului Mureş vor semna un protocol prin care să oblige bolnavii de tuberculoză şi rudele acestora să se prezinte la control medical.
şeful DSP Mureş, dr. Silviu Morariu, ne-a declarat: "Avem prevederi legale care însă nu se aplică, întrucât nu există un acord între ministerele implicate". Teoretic, bolnavii de tuberculoză, care nu se prezintă la medic şi îmbolnăvesc la rândul lor alte persoane, sunt pedepsiţi cu amendă sau cu închisoare de la o lună la 3 ani. "Pedepsele nu se aplică în realitate şi rămâne doar la latitudinea bolnavului să se prezinte sau nu la medic", au arătat medicii. În 2005, au existat în judeţ 799 de pacienţi diagnosticaţi cu tuberculoză, din care 593 de cazuri noi şi 38 cazuri cronice din anii precedenţi. "În 2005 s-au înregistrat 42 de decese din cauza tuberculozei, iar media de cazuri de TBC a fost de 122,9 la suta de mii de locuitori", a subliniat medicul. Astăzi, 24 martie, este Ziua mondială de luptă cu tuberculoza.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite