Medicii din Capitală îşi pot cumpăra cabinetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali au votat în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) lista cu cele 599 de cabinete medicale, aflate în proprietatea privată a

Consilierii generali au votat în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) lista cu cele 599 de cabinete medicale, aflate în proprietatea privată a municipalităţii, care vor fi scoase la vânzare.

Pentru unele din aceste cabinete există însă contracte de vânzare-cumpărare, şi din această cauză pot apărea probleme juridice.

"Sunt aproape 200 de cabinete care au deja contracte semnate. Ca să intre în legalitate, contractele vechi ar trebui anulate şi întocmite unele noi, pentru că altfel medicii care au apucat să semneze ar putea să cumpere pe vechea lege la preţuri de cel puţin patru sau cinci ori mai mici", a spus Lucian Duţă, consilier general. El a mai adăugat că "normal ar fi fost ca spaţiile să fie concesionate, pentru a da o şansă şi medicilor tineri".

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că Primăria poate să răscumpere cabinetele la acelaşi preţ la care au fost vândute, după încetarea din viaţă a medicului proprietar.

Preţul metrului pătrat va fi stabilit de un evaluator, după organizarea unei licitaţii, de vânzarea propriu-zisă urmând să se ocupe o Comisie. Cele 599 de cabinete au o suprafaţă cuprinsă între 16 şi 400 mp, iar cumpărarea se poate face şi în rate, pe cel mult 15 ani, cu un avans minim de 15%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite