Medicii de la "Bagdasar Arseni" au salvat de paralizie un tanar care a cazut in cap intr-o prapastie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viata unui tanar de 22 de ani, care a cazut intr-o prapastie, a fost salvata de medicii Spitalului Bagdasar, din Capitala, dupa o operatie care a durat mai bine de cinci ore. Acum aproape doua

Viata unui tanar de 22 de ani, care a cazut intr-o prapastie, a fost salvata de medicii Spitalului Bagdasar, din Capitala, dupa o operatie care a durat mai bine de cinci ore. Acum aproape doua saptamani, Lucian Radu se afla intr-o excursie la pestera Polovragi impreuna cu cativa prieteni. La un moment dat, tocmai cand incerca sa faca o fotografie, baiatul s-a impiedicat si a cazut intr-o rapa de 30 de metri. Din acel moment nu prea mai stie ce s-a intamplat. Prietenii i-au povestit cum a fost. Din momentul in care s-a dezechilibrat, Lucian s-a dus la vale, printre copaci, vreo 25 de metri, dupa care a cazut in gol, lovindu-se cu capul de niste stanci. "Prima data m-am trezit in Salvarea care ma ducea la Targu Jiu. Atunci l-am vazut pe tata. Dupa asta, mi-am revenit abia cand fusesem mutat la Spitalul Judetean din Craiova. De atunci am fost tot timpul constient", povesteste Lucian. Accidentul s-a intamplat intr-o sambata. Duminica, tanarul ajunsese la Craiova. Aici, doctorii i-au facut toate analizele. Starea generala era destul de buna, dar Lucian nu putea misca piciorul stang. In urma cazaturii, baiatul avea o fractura craniana. Cateva bucati de os intepau un vas foarte important al creierului. Viata lui Lucian atarna de un fir de par. Neavand aparatura necesara pentru o astfel de interventie, medicii de la Craiova au recomandat transportarea tanarului la Bucuresti. "Cand am ajuns la Spitalul Bagdasar, toata lumea ne-a zis ca fiul nostru este pe maini bune. Eram foarte ingrijorati. Lucian era anemic din cauza sangelui pierdut si avea dureri foarte mari la cap", ne spune mama sa.
"Ne vedem dupa operatie"
Profesorul doctor Vlad A. Ciurea s-a ocupat de la bun inceput de soarta lui Lucian. Interventia chirurgicala a fost amanata cateva zile pentru ca baiatul nu era intremat. Inainte de operatie, profesorul a avut o discutie cu parintii. Ei aveau sa afle un lucru cumplit. Era posibil ca baiatul lor sa nu reziste. "Mami si tati, pa! Ne vedem dupa operatie, asta ne-a spus inainte de a intra in sala. Va dati seama ce era in sufletul nostru", isi aduce aminte Zoica Radu. Dupa doua ore si jumatate, doctorul Ciurea le-a dat vestea cea mare. Operatia reusise. "A pierdut foarte mult sange, a fost o situatie dificila. Aceste cazuri sunt destul de rare. Bine ca acum este sanatos", ne-a spus prof. dr. Ciurea. Echipa a mai stat in sala inca trei ore, dar Lucian isi recapatase dreptul la viata. "Acum sunt foarte bine. Am inceput sa misc si piciorul stang. Problema e ca mie imi place fotbalul si jucam foarte bine cu capul. Acum mi-e cam frica. Cand o sa ies de aici, ma duc la prima manastire sa aprind cateva lumanari pentru ei. Acum nu ma gandesc decat la un singur lucru. Vreau neaparat sa ma intorc la Polovragi sa vad de unde am cazut. O sa stau mai la distanta, dar ma duc sigur acolo", ne spune zambind Lucian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite