Medic prins în flagrant când trafica droguri de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii braşoveni au prins în flagrant un medic de familie care vindea fiole de Fortral unui sportiv. Substanţa figurează pe lista drogurilor de risc. Potrivit poliţiştilor, activitatea dr.

Poliţiştii braşoveni au prins în flagrant un medic de familie care vindea fiole de Fortral unui sportiv. Substanţa figurează pe lista drogurilor de risc.
Potrivit poliţiştilor, activitatea dr. Vlad Modval a fost supravegheată o lună, interval în care medicul a vândut mai multe fiole de Fortral.
Modval avea clienţi doar sportivi, cu care negocia tranzacţiile la telefon. Medicul a fost prins în flagrant în timp ce vindea opt fiole de Fortral unei persoane la preţul de 6,4 milioane de lei vechi.
Ofiţerii spun că medicul procura drogurile folosind reţete cu regim special pe numele unor rude, cu care cumpăra apoi medicamentele de la farmacie. Pentru fals, uz de fals şi trafic de droguri, medicul riscă până la 13 ani de închisoare. Colegiul Medicilor din Braşov a anunţat că se va pronunţa după ce dr. Vlad Modval va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată, caz în care se va pune în discuţie retragerea dreptului de liberă practică.

Proiectul de lege conform căruia medicii generalişti ar avea dreptul să prescrie opiacee este combătut de reprezentanţii ONG-urilor. "Prin prisma unei încercări din 1995 de a liberaliza comercializarea Fortralului şi a Ketaminei, s-a demonstrat că droguri puternice pot invada piaţa şi pot ajunge la îndemâna oricui. Nu se pot controla reţetele false. Ar fi o măsură luată împotriva întregii societăţi", ne-a declarat Cristian Ene, preşedintele Forumului Antidrog.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite