Medias - festival medieval cu cantec de 11.000 de euro pe ora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Medias, Cetate Medievala" s-a aflat la prima editie, dar ar putea deveni o traditie. Mestesugarii au sosit in vechea cetate medievala din toate colturile tarii si imbracati in port

Festivalul Medias, Cetate Medievala" s-a aflat la prima editie, dar ar putea deveni o traditie. Mestesugarii au sosit in vechea cetate medievala din toate colturile tarii si imbracati in port popular au incantat turistii sositi in numar destul de mare. Muzica medievala de la boxe amplasate in Piata Ferdinand, cavaleri si domnite defiland prin cetate si clopotele Bisericii evanghelice Sfanta Margareta au adus timpul inapoi.
Un scotian a hotarat sa ramana trei luni in tara dupa ce a vazut festivalul
Un turist, sosit tocmai din Scotia, si-a schimbat planurile de calatorie dupa ce a vazut ca Romania nu este asa cum si-o imagina el. "Aveam o parere mult mai proasta despre tara dumneavoastra si nu eram pregatit sa stau aici decat o luna de zile. Dupa ce am vazut toate aceste frumuseti, nu mai plec cel putin trei luni. Daca toata Romania este asa, atunci aceasta tara este Raiul", ne-a marturisit scotianul. Mandria Mediasului este Turnul Trompetilor, cel mai inalt turn medieval din Romania si printre primele 10 din lume.
Phoenix a primit cat a cerut
La conferinta de presa sustinuta de primarul Mediasului s-a pomenit de suma de 11.000 de euro pe care au cerut-o cei de la Phoenix pentru o ora de cantat in fata primariei. Siderati, ziaristii locali au vociferat, cerandu-i socoteala primarului Daniel Thelmann pentru acesti bani. "Ati negociat macar o secunda cu ei? V-au cerut cu cel putin 40 la suta mai mult decat de obicei", sustinea un ziarist. Primarul n-a cedat: "Deseara vor fi prezenti la concert 11.000 de tineri. Consider ca fiecare tanar merita cate un euro ca sa-i poata asculta pe cei de la Phoenix". In final, la concert au venit vreo 7.000 de oameni.
Turism cu "parfum" de Copsa Mica
Primaria a cheltuit pentru acest festival 500 de milioane, iar bugetul total alocat a fost de 700 de milioane, diferenta fiind acoperita din sponsorizari. Primarul Thelmann isi doreste ca Mediasul sa devina o atractie turistica, dar intampina dificultati din cauza poluarii foarte ridicate din zona. "Intampinam rezistenta din partea agentilor economici raspunzatori pentru poluare, dar sper ca legea isi va spune cuvantul. Suntem si foarte aproape de Copsa Mica, iar acest lucru tine turistii departe de Medias", a mai adaugat Daniel Thelmann.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite