Medalii pentru militarii români din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii români din detaşamentul ANA Training XI, care s-au remarcat pe parcursul misiunii din Afganistan, au fost decoraţi cu medalii în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Camp Phoenix din Kabul de Ziua Forţelor Terestre.

Potrivit Agerpres, comandantul CJTF (Combined Joint Task Force) PHOENIX VIII, generalul de brigadă Steven P. Huber i-a recompensat pe militarii români cu Medalia Militară pentru Serviciu Meritoriu (trei ofiţeri), Medalia Militară pentru Rezultate Deosebite (17 ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri), Medalia Militară pentru Rezultate Bune (13 ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri), precum şi cu Medalia NATO Non Article 5 pe toţi militarii detaşamentului.

De asemenea, generalul de brigadă Steven P. Huber a ţinut să precizeze că există o foarte bună cooperare cu militarii Detaşamentului ANA Training XI, comandaţi de locotenent-colonelul Aurel Neagu.

El a mai spus că militarii români au contribuit foarte mult la dezvoltarea forţelor de securitate naţionale afgane şi că există un parteneriat special între Forţele de Coaliţie şi Armata Română, care contribuie la crearea şi dezvoltarea unui climat de securitate în Afganistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite