Meciul primarilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negoiţă şi Onţanu mizează pe parcări şi canalizare Cel mai puţin criticaţi de către propriii alegători, edilii sectoarelor 3 şi 2, Liviu Negoiţă şi, respectiv, Neculai Onţanu,

Negoiţă şi Onţanu mizează pe parcări şi canalizare

Cel mai puţin criticaţi de către propriii alegători, edilii sectoarelor 3 şi 2, Liviu Negoiţă şi, respectiv, Neculai Onţanu, au planuri diferite. Dacă primul se gândeşte la continuitate în administraţia locală, mizând pe faptul că s-a ţinut de promisiuni, cel de-al doilea încă se mai gândeşte dacă mai vrea un viitor mandat. La trei ani de la preluarea mandatului, Negoiţă se laudă cu sute de străzi reabilitate şi zeci de mii de locuri de parcare, iar Onţanu se mândreşte cu schimbarea din temelie a două cartiere. Eşecurile celor doi edili sunt legate de lipsa locuinţelor de stat.

1. Care este cel mai important proiect pe care l-aţi dus la îndeplinire de când aţi început mandatul de primar?

2. Dacă aţi locui într-un bloc lângă care se depozitează zilnic gunoaie, câinii vagabonzi latră, iar atunci când ieşiţi cu maşina din parcare daţi într-un crater din asfalt, ce aţi face?

3. Ce credeţi că îi nemulţumeşte cel mai mult pe bucureştenii din sectorul 3/2?

4. De ce aţi vrut să fiţi primar?

5. Pentru ce v-aţi acorda un vot pentru un viitor mandat?

Supărat pe oamenii necivilizaţi

Asfaltăm în continuare cele 1.300 de străzi din sector, cu modernizarea sistemului rutier, alimentarea cu apă potabilă şi reţeaua de canalizare, construim 14 noi grădiniţe şi amenajăm 300 de parcuri şi locuri de joacă, precum şi 40.000 de locuri de parcare de reşedinţă.

Situaţiile descrise sunt rare în sectorul 3. În cazul în care un cetăţean ar avea de-a face cu o astfel de situaţie, poate suna non-stop la numărul de telefon 9854. Totuşi, greşim atunci când aruncăm la întâmplare gunoaie menajere sau distrugem un loc de joacă sau un spaţiu verde proaspăt amenajat.

Aş menţiona prezenţa sporadică a unor câini vagabonzi şi poluarea. Transformarea spaţiului public ocupat abuziv de construcţii ilegale în spaţii verzi cred că ar contribui la reducerea gradului de poluare.

Ca locuitor al sectorului 3, eram nemulţumit de felul în care era administrat sectorul de către fosta conducere. Mi-am dorit să fac în aşa fel încât atât eu, cât şi locuitorii sectorului 3 să ne simţim mândri că locuim într-un spaţiu public curat, într-o comunitate civilizată.

Pentru că îmi respect cuvântul dat faţă de cetăţenii sectorului 3 şi ceea ce am promis am realizat.

Nemulţumit de lucrări întârziate

Cartierele Ostrov şi Colentina sunt acum schimbate din temelie. Pot spune că sectorul 2 îşi va schimba, în curând, înfăţişarea datorită construirii unor cartiere rezidenţiale, locuinţe şi spaţii comerciale moderne, dotate cu parcări de reşedinţă şi cu toate facilităţile necesare.

Este o situaţie cu care m-am confruntat şi eu. În primul rând, l-aş atenţiona verbal imediat pe cel pe care-l văd că aruncă gunoiul lângă bloc. După nemulţumirea şi revolta justificate, aş deschide site-ul primăriei, www.ps2.ro, şi aş adresa o plângere la rubrica "e-audienţe" sau aş veni direct la Primăria Sectorului 2.

Lipsa fondurilor pentru construcţia cât mai multor locuinţe de stat, numărul redus al locurilor de parcare, lucrările la infrastructură care de multe ori trenează nejustificat.

Nu cred că a fost neapărat un moment în viaţa mea în care am spus: "Gata, vreau să ajung primar la sectorul 2!". Am vrut să evoluez profesional, să realizez ceva cu forţe proprii, să-mi asum responsabilităţi şi îndatoriri, să ajut şi să ascult.

Deocamdată, cred că este destul de devreme să ne gândim la un viitor mandat, încă mai am timp până atunci să iau asemenea decizie importantă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite