Meci de caritate pentru viaţa unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu va juca un meci amical caritabil cu formaţia Minerul Lupeni din judeţul Hunedoara. Aproximativ 50 milioane de lei vechi vor fi donaţi micuţei

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu va juca un meci amical caritabil cu formaţia Minerul Lupeni din judeţul Hunedoara.

Aproximativ 50 milioane de lei vechi vor fi donaţi micuţei Elisa Ploscaru, în vârstă de cinci ani, din Târgu Jiu, care a rămas cu un singur rinichi în urma unei operaţii. Acum, micuţa face un tratament de chimioterapie ca să scape de cea mai teribilă boală: cancerul.

Meciul se va desfăşura pe stadionul "pandurilor", sâmbătă seară, de la ora 18,30, când va fi aprinsă şi instalaţia de nocturnă. Un bilet la acest meci va costa doar un leu, iar toţi banii care vor fi strânşi din vânzarea biletelor vor fi donaţi familiei fetiţei bolnave de cancer. "Întâlnirea cu Minerul Lupeni are un scop caritabil. Încasările vor fi donate familiei Ploscaru, din municipiul Târgu Jiu. Am scos la vânzare 5.000 de bilete la preţul simbolic de un leu", a spus Marin Condescu, preşedintele Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

Un înger de fetiţă bolnav de cancer

Liniştea şi fericirea familiei Ploscaru din Târgu Jiu a fost distrusă în iarna anului trecut, când medicii au descoperit că Elisa este bolnavă de cancer la rinchi. Durerile o chinuiau zilnic pe micuţa Elisa. "A venit la noi şi ne-a spus că are burtica umflată şi că se simte rău. Avea patru ani şi ceva, dar şi-a dat seama că este ceva în neregulă cu ea. Am mers la controale şi aşa am aflat că fiica noastră cea mare suferă de cancer", a spus Cornelia Ploscaru, mama Elisei.

"Ne-am dorit copiii. Îi iubim enorm şi pe ea, şi pe fratele ei de trei luni. A fost teribil să aflăm că fiica noastră suferă de cancer. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă ca să o salvăm", ne spune Sorin Ploscaru. Soluţia dată de medici a fost operaţia. Înainte de sărbătorile de iarnă, familia Ploscaru a mers cu Elisa la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde micuţei i-a fost extirpat un rinichi. Boala însă nu a fost învinsă, iar acum Elisa va trece printr-un tratament îndelungat de chimioterapie.

"Tot ce ne dorim este ca Elisa să se facă bine, să treacă peste această grea încercare. Sperăm ca Dumnezeu să ne salveze copilul. Acum, slavă Domnului, nu o mai doare, cel puţin aşa spune. Ne bucurăm că s-au hotărât Pandurii să ne ajute cu bani", au spus părinţii micuţei. Sorin Ploscaru este muncitor la o firmă din Târgu Jiu, iar Cornelia, soţia sa, se află în concediu de maternitate. Banii nu le mai ajung celor doi părinţi, căci tratamentul şi drumurile la Bucureşti sunt foarte scumpe. "Trebuie să facem tot ce putem ca fetiţa noastră să se facă bine", spune cu lacrimi în ochi Cornelia Ploscaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite