Radu Mazăre, în stare de incompatibilitate timp de 7 luni, riscă să piardă funcţia de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, în stare de incompatibilitate timp de 7 luni, riscă să piardă funcţia de primar
Radu Mazăre, în stare de incompatibilitate timp de 7 luni, riscă să piardă funcţia de primar

ANI s-a sesizat cu privire la starea de incompatibilitate a primarului Constanţei, Radu Mazăre, care a exercitat în acelaşi timp funcţia de primar şi de administrator al firmei S.C. Nisipuri în 2003. 

ANI a anunţat că primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar şi administrator al unei firme, motiv pentru care riscă să-şi piardă funcţia.

Citiţi şi:

Leafa lui Mazăre de Răzvan Ionescu


Constanta: Mazăre nu este interesat să investească în echipa de fotbal Farul
Constanta: Mazăre apreciază înțelepciunea Israelului, care l-a iertat în scandalul uniformei naziste


Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare a regimului incompatibilităţilor. Mazăre a fost înştiinţat cu privire la verificări prin două adrese din 27 iulie 2009, respectiv 28 iulie 2009.

"Potrivit prevederilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale", se arată în comunicatul dat ANI.

Potrivit articolului 91 alineatul 4 din acelaşi act normativ (în situaţia în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunţă la una dintre cele două funcţii incompatibile în termenul prevăzut la alin. 3),  prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 60 zile, la propunerea secretarului unităţii administrativ-teritoriale.

Radu Mazăre a fost administrator la S.C. Nisipuri SA în 1998, funcţie din care s-a retras pe 6 noiembrie 2003. În anul fiscal 2003, S.C. Nisipuri SA a avut venituri aproape 340.000 de lei şi un profit brut 132.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite