Mătuşa lui Obama a făcut donaţii ilegale pentru campania nepotului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mătuşa candidatului democrat la Casa Albă, Barack Obama, care locuieşte la Boston într-o locuinţă socială, a făcut donaţii ilegale pentru campania prezidenţială a nepotului său, deoarece nu este cetăţean american, relatează The Times în ediţia electronică.

În urma acestei dezvăluiri, echipa de campanie a candidatului democrat a declarat că acesta nu ştie care este statutul de imigrant al mătuşii sale, dar crede că trebuie respectate legile în luarea unei decizii în acest caz.

Zeituni Onyango, în vârstă de 56 de ani, este soră vitregă cu tatăl kenyan al lui Obama. Ea a donat în total 260 de dolari pentru campania nepotului său, în al treilea trimestru al anului, potrivit statisticilor.

Regulile electorale din Statele Unite cer ca persoanele care contribuie individual la campania prezidenţială să fie cetăţeni americani, iar echipele de campanie sunt rugate să depună "cele mai intense eforturi" pentru a verifica acest lucru, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Electorale Federale.

AP relatează că Onyango locuieşte ilegal în SUA după autorităţile de la imigraţie au respins acum patru ani cererea ei de azil politic.

Onyango a fost prima rudă din Kenya care l-a primit pe Obama în prima vizită a acestuia în ţara de origine a tatălui său, în 1988, şi este descrisă pe larg în cartea biografică a candadidatului democrat, Dreams From My Father.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite