Materialele de construcţii se vând tot mai greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Materialele de construcţii se vând tot mai greu
Materialele de construcţii se vând tot mai greu

Piaţa materialelor de construcţii a scăzut în primele nouă luni din acest an cu 28,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR), Claudiu Georgescu, cele mai afectate segmente ale industriei materialelor de construcţii sunt cele de betoane, termopane şi corpuri de zidărie.

Georgescu a adăugat că preţurile materialelor de construcţii au scăzut după primele luni din 2009 cu până la 12%. „Preţurile produselor de import nu au scăzut deloc, chiar s-au majorat cu circa 10% după variaţia de curs, iar la noi preţurile la producător au scăzut cu 10-12%, în funcţie de gama de produse. În schimb, e rău că ne-au crescut costurile de producţie“, a explicat preşedintele APMCR.

Anul trecut, piaţa materialelor de construcţii înregistra o valoare de circa şase miliarde de euro pentru partea de producţie internă şi de 2,2 miliarde de euro pentru importuri. În prezent, pe piaţa autohtonă de profil activează aproximativ 1.200 de companii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite