Măsuri pentru protejarea populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Bihor a solicitat primăriilor din comunele Ţeţchea şi Tileagd să recomande locuitorilor să reducă activităţile în aer liber, şcolile să suspende orele de educaţie fizică şi

Prefectura Bihor a solicitat primăriilor din comunele Ţeţchea şi Tileagd să recomande locuitorilor să reducă activităţile în aer liber, şcolile să suspende orele de educaţie fizică şi sport pentru următoarele trei zile şi  populaţia să evite consumul de legume şi fructe.

Măsurile sunt luate ca urmare a incediului izbucnit, duminică, la fabrica Pyroinvest din satul Telechiu.

Din cauza faptului că a ars o cantitate foarte mare de cauciuri, în zonă s-au deplasat, ieri, comisarii Gărzi de Mediu şi specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică, pentru a verifica dacă se poate vorbi de o poluare a mediului înconjurător.

„La staţiile din Oradea nu au fost constatate modificări la parametri. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică au luat probe din aer şi apă pentru a vedea dacă sunt contaminări”, a precizat comisarul şef Gheorghe Raţiu.

El a precizat în urma rezultatelor obţinute ieri nu poate fi vorba de un accident ecologic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, Camelia Roşca, peste 50 de pompieri militari au participat la stingerea incediului izbucnit duminică în satul Telechiu.

Ieri, la ora 16.00, echipajele de pompieri se aflau încă în zonă şi încercau să ţină sub control focul care mai ardea mocnit.

Pompierii au fost ajutaţi şi de săteni. Primarul comunei Ţeţchea, Florin Bujor, spune că incediul ar fi izbucnit de la o explozie la una dintre conducte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite