Măsură antipoluantă la Paris: biciclete gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Parisului a anunţat ieri că a desemnat firma "JCDecaux SA" drept câştigătoarea licitaţiei pentru serviciul de "biciclete gratuite" din metropola franceză. Banii necesari vor fi

Primăria Parisului a anunţat ieri că a desemnat firma "JCDecaux SA" drept câştigătoarea licitaţiei pentru serviciul de "biciclete gratuite" din metropola franceză. Banii necesari vor fi plătiţi de autorităţi, din fondurile locale, iar parizienii vor putea lua, fără bani, timp de o jumătate de oră, câte o bicicletă dintr-o "staţie JCD", pe care o vor putea abandona apoi, într-o altă staţie, fără să-şi mai facă griji pentru ea. Astfel de servicii funcţionează deja în Amsterdam şi Lyon, iar cetăţenii, indiferent că sunt francezi sau străini, le pot lua cu împrumut, contra cost, pentru mai mult timp, fără să fie obligaţi să se întoarcă pentru a le returna. Scopurile acestui efort financiar: reducerea poluării şi dezvoltarea turismului.

Firma JCDecaux a achiziţionat deja 14.100 de biciclete, iar până la sfârşitul anului parizienii vor avea la dispoziţie peste 20.000. Serviciul va fi activ de la 1 iunie, iar primăria a promis că până atunci va schimba marcajele pe şosele, prima bandă de lângă trotuar urmând să fie dedicată - exclusiv - bicicliştilor. Se preconizează deschiderea a 1.450 de "staţii", deşi edilii nu s-au putut decide decât pentru 790, deocamdată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite