Maşinile noi poluează la fel de mult ca cele vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru din zece modele noi de automobile emit o cantitate la fel de mare sau chiar mai mare de dioxid de carbon decât modelele de acum trei ani. Cel puţin aşa arată un sondaj realizat de portalul olandez  Vroemm.nl.

Portalul respectiv a comparat variantele cele mai curate ecologic dintr-un număr de circa 200 de modele noi de automobile aflate în topul preferinţelor, cu modele din 2006.

Maşinile americane şi franceze au obţinut rezultate proaste, în timp ce automobilele germane şi japoneze au avut un scor relativ bun. Unul dintre motivele acestei situaţii este creşterea în greutate la automobilele noi, afirmă specialiştii.

În cazul modelelor care funcţionează pe bază de diesel, modelul Peugeot 307/308 CC a obţinut un rezultat prost, cu o creştere de 16,4 % a emisiei de CO2. Modelele mai mari de Volvo, precum XC 90 sau XC 70, au înregistrat o creştere a emisiilor cu 20, resepctiv 10%. Mai mult, astfel de modele sunt şi mari consumatoare de carburant. Volvo Olanda afirmă ele au fost dotate cu motoare mai grele.

Câştigător la seria diesel este Seat Ibiza, la care s-a constatat o reducere cu 22,8 procente a emisiei de CO2, iar la automobilele pe benzină, Volkswagen Passat a înregistrat cel mai bun rezultat, cu o reducere a emisiei poluante cu 23,3%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite