Maşinile oficiale pentru summit, controlate de câinii antitero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fox, un ciobănesc german în vârstă de trei ani, este unul dintre cei cinci câini special antrenaţi pentru detectarea dispozitivelor explozibile. Ei vor verifica cele 467 de maşini blindate

Fox, un ciobănesc german în vârstă de trei ani, este unul dintre cei cinci câini special antrenaţi pentru detectarea dispozitivelor explozibile. Ei vor verifica cele 467 de maşini blindate în care se vor deplasa oficialii participanţi la Summitul NATO, dar şi locaţiile în care înalţii demnitari îşi vor desfăşura activităţile.

Alături de antrenorul său, Fox ne-a făcut ieri o demonstraţie, căutând explozibil în maşina redacţiei noastre. Din fericire, totul a fost în regulă, viaţa noastră nefiind pusă în pericol. Oficialii SPP spun că acest câine a participat şi la verificarea autoturismelor care i‑au transportat pe invitaţi la Summitul Francofoniei şi a locaţiilor unde aceştia şi-au desfăşurat activitatea ori au fost cazaţi.

Cele 467 de maşini care vor face parte din coloanele oficiale ale summitului din aprilie au fost deja pregătite şi se află, sub pază, în parcarea din Piaţa Constituţiei. Este vorba despre 329 de limuzine Ford Mondeo, 69 de autoturisme Mercedes S Clase şi 69 de microbuze Ford Transit.

Potrivit colonelului Cristian Jinga, şeful structurii de transport din cadrul SPP, Mercedesurile sunt destinate transportului şefilor de delegaţii au un blindaj la standard maxim: B6 şi B7, care "rezistă la foc de pistol-mitralieră, calibrul 7,62 milimetri, la grenade de mână ofensive şi defensive şi la orice bombă artizanală".

Maşinile vor fi însă verificate în permanenţă, atât din punct de vedere tehnic, cât şi antiterorist, în service-ul improvizat în parcarea din Piaţa Constituţiei. Pentru însoţirea coloanelor oficiale, sunt puse la dispoziţie 150 de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite