Maşinile din România, printre cele mai vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile din România, printre cele mai vechi
Maşinile din România, printre cele mai vechi

Vechimea medie a maşinilor din România este de 13 ani, în timp ce media europeană este de maximum opt ani, a declarat Ernest Popovici, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), citat de Mediafax.

El susţine că, din acest considerent, programul de înnoire a parcului auto ar trebui să se deruleze pe o perioadă de încă patru-cinci ani.

„Majoritatea statelor care derulează un program Rabla au spus că vor prelungi sistemul de primă de casare cu doi până la cinci ani. Trebuie subliniat faptul că multe dintre aceste ţări au parcuri auto mult  mai tinere faţă de al nostru“, a spus Popovici.

În ceea ce priveşte programul de înnoire a parcului auto derulat în acest an, Popovici a afirmat că rezultatele nu sunt la nivelul celor aşteptate, întrucât demararea programului a avut loc în martie, nu la începutul anului, iar persoanele juridice nu pot primi prime de casare.

Vânzările de autoturisme noi au scăzut în primele nouă luni ale acestui an cu 54,3% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 101.770 de unităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite