Maşini de la SIAB, vandalizate de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brichetele, scrumierele şi ornamentele de la unele maşini expuse au dispărut chiar din primele zile de târg. Numărul mare de vizitatori care au trecut în primele patru zile pe la Salonul Auto

Brichetele, scrumierele şi ornamentele de la unele maşini expuse au dispărut chiar din primele zile de târg.

Numărul mare de vizitatori care au trecut în primele patru zile pe la Salonul Auto Internaţional Bucureşti (SIAB) le-a adus expozanţilor şi pagube. Este vorba despre sustragerea din exponate a mai multor accesorii, precum şi despre "urmele" lasate de vizitatorii care au vrut să vadă cum le stă la volanul unei supermaşini.

După prima zi de SIAB, mai mulţi expozanţi au descoperit că unii vizitatori nu s-au mulţumit numai cu privitul maşinilor sau fetelor frumoase. Pe lângă prospectele pe care le primesc aproape la fiecare stand, unii clienţi au plecat acasă cu ce se desfăcea mai uşor de pe maşină.

Brichete sau scrumiere, care se potrivesc la mai multe tipuri de maşini, au fost sustrase de vizitatorii care au poposit câteva minute pe la volanul maşinilor de la SIAB. Unii dealeri spun că au învţat lecţia cu alte ocazii.

"Brichetele sau accesoriile de acest gen le scoatem. Dispar şi din showroomuri. Mai bine le strângem noi, pentru că cine doreşte cu adevărat o maşină nu este interesat de modelul de brichetă", ne spune Marius Gheorghe, reprezentantul unui dealer Opel din Piteşti.

La standul Mazda, expozanţii au o altă strategie. "Avem grijă ca tot timpul în maşină să fie câte o fată", ne spune Leo Păun, consilier la dealerul Mazda. Tot el susţine că imaginaţia unor vizitatori i-a surprins pe expozanţi. "Unii clienţi au plecat cu plăcuţele cu mostre de vopsea", completează expozantul.

Schimbător de viteză fără ornament

La standul Volkswagen, expozanţii s-au întâlnit cu o situaţie bizară. Chiar dacă au scos brichetele de pe maşini chiar din prima zi de Salon, de la un model Volkswagen Golf, de peste 25.000 de euro a dispărut ornamentul de pe schimbătorul de viteze.

"Capătul schimbătorului arăta normal, era de culoare neagră şi avea inscripţionată schema dispunerii vitezelor", ne explică Florin Ghiga, unul dintre reprezentanţii standului constructorului german de automobile. Tot el spune că au fost cazuri când vizitatorii au tasat pielea de pe scaunele sport care echipau anumite modele.

Târgul continuă până pe 14 octombrie, iar dacă doriţi să-l vizitaţi, trebuie să aveţi în vedere că până la locul unde se ţine SIAB, în spaţiul fostului Metro Otopeni, vizavi de Aeroportul "Henri Coandă", este un trafic infernal. Chiar şi ieri, din zona Pipera până la SIAB, drumul cu autoturismul a durat aproape două ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite