Masca lui Zorro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestitul justiţiar mascat s-a ivit prima oară încă din 1919 în paginile unui roman foileton al scriitorului american Johnston McCulley. După numai un an, Zorro (Vulpea, în spaniolă), pe

Vestitul justiţiar mascat s-a ivit prima oară încă din 1919 în paginile unui roman foileton al scriitorului american Johnston McCulley. După numai un an, Zorro (Vulpea, în spaniolă), pe numele său adevărat Don Diego De La Vega, îşi făcea debutul în film, de atunci fiind greu să se mai ţină socoteala apariţiilor sale pe ecran. Rând pe rând i-au dat viaţă Douglas Fairbanks Sr, Tyrone Power, Guy Williams, Alain Delon.

În filmul de faţă avem de-a face nu cu unu, ci... cu doi Zorro. Primul, cel autentic (Anthony Hopkins), din nefericire a fost prins de guvernatorul spaniol al Mexicului şi aruncat în închisoare, de unde evadează după 20 de ani. Întâlnind un hoţ (Antonio Banderas), îl va lua de ajutor pentru a se răzbuna, făcând din el urmaşul său, noul Zorro.

Guvernatorul şi oamenii săi vor fi înfrânţi, bătrânul Zorro îşi va regăsi fiica, frumoasa Elena (Catherine Zeta-Jones), pe care guvernatorul o crescuse ca pe propria-i fiică, iar tânărul Zorro va cuceri inima acesteia. E o plăcere să urmăreşti un actor de talia lui Anthony Hopkins, luându-şi o pauză şi distrându-se într-un film de acţiune, după cum prezenţa lui Antonio Banderas aduce un plus de dinamism şi fantezie.

Marea surpriză o constituie însă Catherine Zeta-Jones, aici în primul ei rol important la Hollywood. Duelul său cu Zorro, când piesele ei de îmbrăcăminte zboară rând pe rând, prinse în vârful floretei adversarului, este antologic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite