O supravieţuitoare a masacrului comis de Breivik povesteşte clipele de groază prin care a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă, Ingvild Leren Stensrud, care a supravieţuit atacului de pe Insula Utoya comis de Anders Behring Breivik vara trecută, a declarat în cursul procesului acestuia, la Oslo, că a supravieţuit doar pentru că s-a ascuns sub cadavrul altei victime, relatează BBC News Online

Fata, în vârstă de 17 ani, a povestit Curţii "secundele de groază" pe care le-a petrecut în timp ce aştepta ca extremistul să iasă din clădirea unei cafenele, în care a ucis prin împuşcare 13 persoane.

Ea a utilizat telefonul mobil al fetei moarte, încercând să cheme serviciile de urgenţă. Ingvild Leren Stensrud a auzit primele împuşcături de pe insulă în timp ce se îndrepta spre clădirea principală să îşi ia încărcătorul de telefon. Ea a precizat că nu şi-a dat seama despre ce fel de zgomot era vorba, dar că atunci când i-a văzut pe ceilalţi că încep să fugă, a făcut acelaşi lucru. Astfel, ea a intrat în fugă în cafenea şi s-a ascuns după un pian.

La data de 22 iulie 2011, Andres Breivik a ucis 69 de tineri pe insula norvegiana Utoya, în cel mai sângeros act terorist comis în Norvegia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite