Masa la Vatican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de vită la grătar, este prezentat drept caro costalis assa, care poate fi însoţit de mendacia (un sote de morcovi) şi, eventual, de un pahar de vischium, mai exact whisky. Iar pentru că şi

de vită la grătar, este prezentat drept caro costalis assa, care poate fi însoţit de mendacia (un sote de morcovi) şi, eventual, de un pahar de vischium, mai exact whisky. Iar pentru că şi printre cardinali pizza rămâne la mare preţ, i s-a spus placenta compressa.

Pizza de post
Pentru 6 porţii
Ingrediente: 500 g făină albă, 30 g drojdie, 1 ceaşcă apă caldă, 2 linguriţe rase de sare, 50 ml ulei, 2-3 linguri bulion, 3-4 roşii, câteva măsline, 1 conservă mică de ciuperci, 1 ceapă, 2 ardei graşi, 1 conservă mică cu boabe de porumb, 1-2 dovlecei mici (opţional), cimbru (opţional), ketchup
Mod de preparare: Se dizolvă drojdia de bere în apă şi se amestecă cu 1 1/2 ceaşcă făină. Se lasă drojdia să crească, apoi se pun într-un castron restul de făină, drojdia crescută, sarea şi se frământă toate bine. Se unge aluatul cu puţin ulei, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se frământă din nou şi se aşază coca într-o formă unsă cu ulei, ridicând puţin marginile pe pereţii formei. Se unge suprafaţa aluatului cu bulion, apoi se presară deasupra feliuţe subţiri de roşii, măsline fără sâmburi, ciupercile feliate, boabele de porumb, solzişori de ceapă şi fâşii de ardei gras. Se pun şi rondele subţiri de dovlecei (dacă se folosesc). Se condimentează cu sare, piper şi cimbru după gust şi se coace pizza în cuptorul încins 15 minute. Se micşorează focul şi se mai lasă cca 10 minute. Se serveşte cu ketchup.

ştiaţi că?
După Italia şi Argentina, Statele Unite sunt cele mai mari consumatoare de pizza. După unele statistici, americanii mănâncă în medie 11 kilograme de pizza de persoană pe an. Pepperoni şi brânză este combinaţia favorită, în special printre cei tineri şi, după hamburgeri, este a doua mâncare favorită pe întreg continentul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite