"Mărţişorul anticorupţie", transformat într-un bâlci al procesomanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionari şi gură-cască au participat, ieri, la protestul din Piaţa Universităţii Aproximativ douăzeci de persoane s-au adunat, ieri, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa

Pensionari şi gură-cască au participat, ieri, la protestul din Piaţa Universităţii

Aproximativ douăzeci de persoane s-au adunat, ieri, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Capitală. Mitingul "Mărţişor anticorupţie" s-a vrut a fi un protest pentru susţinerea activităţii ministrului justiţiei, Monica Macovei, însă tot ce s-a petrecut ieri, în jurul orei 16, la Kilometrul Zero al Bucureştiului, a fost un fel de Poiana lui Iocan a pensionarilor şi a vânzătorilor de ghiocei. De altfel, organizatorii, Grupul pentru Dialog Social şi Societatea Academică din România, s-au pregătit cu tot arsenalul pentru eveniment. Pancarte pe zidurile Teatrului Naţional, microfoane şi boxe.

Atraşi de forfotă, mulţi bucureşteni s-au lămurit imediat ce urmăreau cu privirea bannerele pe care erau scrise sloganuri pro-ministrul justiţiei. "Încurcă circulaţia şi ei în mijlocul săptămânii", spune George, un student la Facultatea de Chimie.

"Du-te acasă! Ce să facă Macovei?"

Alţi bucureşteni mai în vârstă au profitat de miting şi, supăraţi pe justiţie, au venit să-şi spună păsul. Printre ei, un bătrân sosit de la peste o sută de kilometri de Capitală. Niculae Lăzăroiu, în vârstă de 80 de ani, povesteşte că a venit tocmai de la Buzău ca să intre în audienţă la procurorul general. "Protestez faţă de corupţia din justiţie", a spus cu glas obosit, dar hotărât, ca la Revoluţie, Niculae. El speră într-un singur lucru: să i se facă dreptate, chiar dacă este prea istovit să dea detalii despre problema lui. Nemulţumit că n-a fost primit de domnul procuror, ci de adjunctul său, acesta şi-a pus nişte cartoane la gât şi a venit disperat să participe la mitingul din Piaţa Universităţii.

Valerica Oancea, 61 de ani, a venit şi ea la protest pentru a i se rezolva neajunsul. Ea ţipa în gura mare că a rămas în stradă împreună cu soţul paralizat, deşi "în baza Legii 112 erau proprietari". "E posibil ca în 2007, după ce am intrat în UE, să mai existe oameni care şi-au cumpărat casă şi care ajung în stradă?", striga femeia. A primit încurajări de la tovarăşii de protest: "Du-te acasă! Ce să facă Macovei?". "Trebuia să ştii că e 95 la sută risc cu Legea 112", au adăugat ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite