"Marşul cărucioarelor" la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai tineri clujeni, însoţiţi de mămici, tătici şi bunici, au mărşăluit ieri în centrul oraşului, stârnind curiozitatea trecătorilor, dar şi pe cea a şoferilor. Cu pancarte pe

Cei mai tineri clujeni, însoţiţi de mămici, tătici şi bunici, au mărşăluit ieri în centrul oraşului, stârnind curiozitatea trecătorilor, dar şi pe cea a şoferilor. Cu pancarte pe care scria "Cărucioarele nu au aripi!", "Vrem trotuare libere!" sau "Parcaţi cu bun-simţ!", protestatarii, cu vârste cuprinse între trei luni şi un an, împinşi de la spate de aparţinătorii legali, au dorit să sensibilizeze opinia publică în privinţa circulaţiei tot mai dificile pe trotuarele oraşului. Motivul acestui neajuns? Autoturismele care parchează tot mai des acolo, ignorând astfel cele mai elementare reguli ale civilizaţiei.

Apel la bun-simţ

"Ce să fac, să cobor pe carosabil? Şoferii nu respectă nici măcar legile, nu are rost să le mai cerem noi bun-simţ", s-a plâns Szabo Kinga, o învăţătoare în vârstă de 38 de ani, una dintre organizatoarele manifestaţiei. "Marşul nostru este un apel la bun-simţ şi poate un început în rezolvarea acestei probleme", a fost de părere un tată de 31 de ani, care a recunoscut că acesta este primul lui gest civic din ultimii 10 ani. "Nu am depus încă vreo petiţie la primărie sau la poliţie, dar acesta va fi următorul nostru pas", a mai spus doamna Szabo.

"Ce să facem?", a replicat Onodi Laszlo, un taximetrist în vârstă de 51 de ani. "Ştiu că nu e OK, dar nu avem unde să parcăm, e o mare problemă şi când mergem la o comandă. Să se facă mai multe parcări şi nu vom mai sta pe trotuar", a conchis şoferul de taxi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite