Marş pentru reciclarea aluminiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii lansează un apel cu privire la necesitatea reutilizării materialelor reciclabile Proiectul "100% Aluminiu", care se va desfăşura vineri, la Mamaia, aparţine unei asociaţii

Tinerii lansează un apel cu privire la necesitatea reutilizării materialelor reciclabile

Proiectul "100% Aluminiu", care se va desfăşura vineri, la Mamaia, aparţine unei asociaţii studenţeşti care susţine nevoia de a păstra un mediu curat.

Campania de conştientizare şi informare cu privire la necesitatea reciclării aluminiului, iniţiată de Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC) Constanţa, se va derula pe parcursul zilei de 22 august, pe plaja cazinoului din staţiunea Mamaia.

Potrivit organizatorilor, scopul manifestării este acela de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei, agenţilor economici şi a autorităţilor publice locale cu privire la necesitatea reciclării aluminiului.

La eveniment vor participa nu mai puţin de 100 de voluntari: studenţi, elevi de liceu, foşti membri AIESEC, actuali oameni de afaceri/antreprenori.

Printr-o serie de activităţi desfăşurate de-a lungul întregii staţiuni se va urmări propagarea ideii de reciclare, a avantajelor pe care le prezintă reutilizarea materialelor reciclabile, a nevoii de a păstra un mediu curat, susţinând astfel dezvoltarea durabilă.

Pentru că educarea publicului este o misiune destul de grea, voluntarii ecologişti au elaborat deja un plan de acţiune, care se va desfăşura pe trei secţiuni.

Sesiuni interactive cu turiştii

Pentru început vor colecta aluminiu, unul dintre materialele ce se pot recicla integral, atât de pe spaţiile staţiunii, dar şi de la barurile, localurile şi alte unităţi de alimentaţie publică ce-şi desfăşoară activitatea în Mamaia.

Următorul pas este marşul, organizat de-a lungul staţiunii, care va avea 100 de participanţi şi va fi realizat în colaborare cu ONG-urile partenere. Pe parcursul marşului, participanţii se vor împărţi în două grupuri ce se vor deplasa din cele două capete ale staţiunii spre locul unde se află locaţia celorlalte evenimente ale zilei: plaja cazinoului din Mamaia.

Participanţii vor atrage atenţia turiştilor de pe plajă cu privire la reciclarea aluminiului şi importanţa unui asemenea gest, vor împărţi broşuri cu informaţii referitoare la tema campaniei şi vor milita pentru o reciclare a dozelor de aluminiu.

Nu vor lipsi nici sesiunile interactive cu turiştii prezenţi pe plajă. Ele vor fi susţinute de către reprezentanţii a trei ONG-uri, unde se va prezenta avantajul reciclării şi efectele ei asupra mediului social, economic şi al mediului înconjurător.

Activităţile vor lua forma unor jocuri (ştafetă, fotbal, creativitate) ce vor pune în evidenţă tema proiectului. Va exista şi un loc special amenajat pentru copii, unde vor fi organizate concursuri de creativitate cu tematica reciclării aluminiului.

De asemenea, vor exista şi premii din partea partenerilor evenimentului pentru turiştii care vor veni la locul manifestării cu o doză din aluminiu.

Parteneriat cu Universitatea "Ovidius"

Tot în cadrul campaniei se va realiza un parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanţa. Acesta va consta în postarea de afişe de informare cu privire la campania "100% Aluminiu".

Ulterior, prin reciclarea şi valorificarea materialelor din aluminiu colectate, vor fi achiziţionate coşuri pentru sortarea selectivă a gunoaielor, pentru Universitate.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineret din lume, care, în România, a luat fiinţă în 1990, având în prezent 13 comitete locale, în cele mai importante centre universitare ale ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite