Marş de protest pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Cluj-Napoca, oraşul cu cele mai multe maşini din Ardeal există doar două piste pentru biciclişti. Bicicliştii clujeni reclamă că sunt discriminaţi în trafic.

Peste 20 de biciclişti au participat, sâmbătă, la un marş de protest în centrul municipiului Cluj-Napoca, reclamând că sunt discriminaţi în trafic şi cerând piste speciale pentru biciclete, transmite corespondentul Mediafax.
Radu Mititeanu, organizatorul marşului, a declarat că doar o mică parte dintre bicicliştii clujeni mai au curajul să se plimbe cu bicicleta pe stradă.
„Bicicliştii sunt grav discriminaţi de autorităţi şi lipseşte orice infrastructură pentru circulaţia bicicliştilor. Dorim să atragem atenţia publicului şi autorităţilor privind problemele şi nevoile bicicliştilor. Sperăm ca anul viitor să aducă în sfârşit o decizie şi un plan clar de dezvoltare a unei reţele de căi de comunicaţii pentru bicicliştii din Cluj-Napoca", a spus Mititeanu.

Proteste, în fiecare lună 

Acesta a adăugat că astfel de acţiuni de protest ale bicicliştilor vor avea loc în fiecare ultimă sâmbătă a lunii, până când autorităţile vor lua măsurile solicitate de ei.
Biciliştii se plâng de faptul că nu există în oraş piste speciale, că şoferii nu-i respectă şi că îşi riscă viaţa la fiecare plimbare cu bicicleta.
„Este riscant să mergi cu bicicleta prin Cluj. Traficul e mare, nimeni nu te respectă", a spus unul dintre tinerii participanţi la protest. „Nu sunt destule piste. Am vrea să fim egali cu ceilalţi participanţi la trafic şi când mergem pe stradă să nu fim claxonaţi la fiecare cinci minute", a declarat un alt participant la acţiunea de protest. Un prim efect al marşurilor a fost iniţiativa primăriei de a alcătui împreună cu Radu Mititeanu o hartă a posibilelor trasee de biciclete din oraş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite