Marius Bodochi, specialist în "Gaz pe folk"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unde este folkul de odinioară, cu artişti cu pletele-n vânt? Fenomenul renaşte pe TVR 2, graţie lui Marius Bodochi. "Gaz pe folk", emisiunea prezentată vineri seara de Marius Bodochi,

Unde este folkul de odinioară, cu artişti cu pletele-n vânt? Fenomenul renaşte pe TVR 2, graţie lui Marius Bodochi.

"Gaz pe folk", emisiunea prezentată vineri seara de Marius Bodochi, scoate din sipetul cu amintiri melodii din vremurile când tinerimea română - dintr-un patriotism bine dozat - mânca folk pe pâine. Cele mai frumoase melodii ale Zoei Alecu, ale lui Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă, Mircea Vintilă şi altor câţiva ca ei au fost doar pretextul unei emisiuni-concurs în care doi concurenţi, fiecare susţinut de o vedetă folk, se luptă în melodii (una, obligatoriu compoziţie proprie).

Câştigătorul fiecărei ediţii va participa la concursul "Folk you" din luna august. Emisiunea este înregistrată, un "live" ar fi pus "în valoare" emoţiile concurenţilor, în condiţiile în care aceştia sunt pentru prima oară în faţa unei camere de luat vederi: "Unii se opresc la mijlocul melodiei. Altuia îi dispare vocea sau ia o notă greşită.

Nu au timp să repete cu vedeta care îi susţine (una din probe presupune un duet pe o melodie a vedetei) şi de aceea vedeta face concesii, îl lasă pe el să iasă în evidenţă. Cei care concurează la <> nu sunt nişte puşti, au 30 de ani.

În jurul lor sunt şase camere, un public de 40 de persoane, plus juriul - este normal să reacţioneze aşa. Sunt oameni sensibili, că de-aia vin la un concurs de folk, nu unul de tâmplărie... La montaj se taie, se finisează, nu se văd emoţiile".

"E mai corect aşa, fără pile"

Care este rolul lui Bodochi în afară de acela de gazdă, moderator, prezentator etc.? Să împiedice membrii juriului să se influenţeze reciproc: "Eu am făcut parte din multe jurii, inclusiv la concursuri de miss. În jurii este aşa ca la români, funcţionează pila, interesul. Eu sunt intransigent, nu-i las să vorbească între ei (oare şi muştruluielile pică la montaj?).

E mai corect aşa, fără pile, fără cunoştinţe". Experienţa de moderator de televiziune îi rezervă actorului Marius Bodochi (ieşit nu demult de la filmările "Clanului Sprânceană" difuzat de Antena 1) şi alte surprize decât cele de pe scândura scenei: "Este un exerciţiu foarte bun să dai năvală în casele oamenilor.

Chiar dacă tu eşti în studio, se stabileşte o legătură cu omul care te priveşte la tv din sufrageria lui. La teatru, este altceva. Acolo vorbesc cu partenerul de pe scenă, cel căruia îi dau replica, între mine şi spectatori este un vid transparent. În cazul televiziunii, relaţia cu publicul este mai strânsă, chiar dacă este mediată. Este minunat ce se întâmplă acolo!". Să-l credem: este o emisiune de muzică folk, nu un show politic!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite