Marina Almăşan rămâne fidelă TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are “directul” în sânge  şi se încăpăţânează să rămână aşa, chiar dacă live-ul îi mănâncă şapte ani din viaţă. O vedem la televizor şi se numeşte Marina Almăşan. Nu-şi aminteşte să fi făcut emisiuni înregistrate, cu excepţia celor difuzate în timp ce ea se afla în sala de naşteri sau în varii colţuri ale lumii.

Acum doi ani, Marinei Almăşan i s-a cerut un format care să învioreze dimineţile la TVR. “Aşa s-a născut «Ne vedem la TVR!». Îmi doream de mult o formulă care să pună în valoare omul obişnuit care, prin  naturaleţe, poate fi mai interesant decât o vedetă cu discurs studiat!

În fiecare zi, oameni obişnuiţi şi personalităţi discutau despre problemele lor - drame personale, lupta cu autorităţile, educaţia copiilor... În câteva săptămâni, emisiunea a devenit lider de audienţă. A fost şi motivul pentru care anul trecut a fost mutată după-amiază”.

Weekend confiscat

“Anul acesta, în dorinţa de a întări oferta de weekend, «constructorii de grile» au programat emisiunea sâmbătă la prânz, pe un spaţiu de două ore şi lăsându-mă să-i adaug elemente de show.

Această permanentă mutare este inamicul public al fidelizării telespectatorului, dar, iată, după primele trei ediţii, audienţa s-a dublat faţă de debut, ceea ce mă face să sper într-o viitoare supremaţie!

Trecerea de la patru ediţii săptămânale la una singură a însemnat o uşurare mare, dar mi s-a confiscat weekendul! Sâmbăta este cea mai grea zi, iar duminica, neîncăpătoare pentru curăţenie, gătit, socializare, familie”.

Certuri în direct

“Pentru mine, directul este «specialitatea casei» şi, deşi statistic, noi, cei ce prestăm în direct, avem media de viaţă mai«subţire» cu 7 ani, mă încăpăţânez să trăiesc live emoţiile întâlnirilor cu telespectatorii! În direct se întâmplă lucruri spectaculoase, dar multe dintre ele rămân în culise!

Am avut două tentative de a-l invita pe furtunosul Becali: în ambele rânduri, după dispute aprinse cu ceilalţi prezenţi, a plecat din emisiune, în direct! Monica Tatoiu mai că s-a păruit cu un om de afaceri arab, care s-a luat de ea, în direct! De atunci, Monica Tatoiu se teme să mai vină în emisiunea noastră!

Am avut invitaţi care au schimbat viaţa colegilor mei: dr. Copăescu a prezentat un pacient pe care l-a «slăbit», prin operaţie, cu 50 de kilograme. A doua zi, prietena mea Mariana, de la machiaj, m-a rugat să o ajut să ajungă la el. Acum are cu 50 de kg mai puţin, arată trăznet şi nu încetează să le spună tuturor: «Datorită Marinei am slăbit». Cu toate că meritul meu e infim!”

Fără cravată, Iliescu aduce rating

“Temele legate de alimentaţia plină de pericole, creşterea preţurilor, majorarea pensiilor, dar şi de viaţa amoroasă – s-au dovedit a fi cele mai urmărite.

Am avut însă şi una legată de menopauză şi andropauză – subiect ocolit până acum de televiziuni - care a avut un record de audienţă! La invitaţii aducători de rating, l-aş pune în capul listei pe Ion Iliescu – prezent pentru prima oară, la noi, într-un context relaxat, «fără cravată».

Ultima prezenţă pe micul ecran a regretatului George Pruteanu a fost în emisiunea mea, într-o editie în care s-a certat copios cu Ana Birchall pe tema «romgleze». Îmi place Andreea Esca, aşa că această comparaţie, făcută pe blogul unui jurnalist, este departe de a mă enerva!

M-am lansat la TVR, TVR-ul mi-a adus celebritatea, chiar dacă m-a şi făcut, în repetate rânduri, să plâng. Datorez instituţiei ceea ce sunt şi aşa înţeleg eu să-mi plătesc datoria: rămânându-i fidelă şi în perioade tulburi, în care pierde teren”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite