Marin Anton: "Se poate zbura şi prin norul vulcanic. Nu vom da interdicţii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti
Bucureşti

Traficul aerian al ţării noastre nu va fi închis, deoarece secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marin Anton, a declarat, miercuri dimineaţă, că "se poate zbura şi prin norul vulcanic".

Reprezentanţii Ministerului Mediului au avertizat, încă de marţi, asupra emiterii unui nou cod roşu pentru aviaţie, începând de miercuri, de la ora 9.00. "Lumea a mai căpătat experienţăp şi se poate zbura", a explicat Marin Anton la Realitatea TV.

Secretarul de stat în Mininisterul Transporturilor a explicat că în urma unor şedinţe care au avut loc în Comisia Europeană, s-au delimitat zonele cu grad scăzut de risc unde, pe propria răspundere, companiile aviatice pot decide să zboare.

Anton a mai spus că spaţiul aerian al ţării noastre nu se va închide. "Nu o să dăm interdicţie. Sper să se zboare. Data trecută, norul era la peste şase mii de metri. Marţi s-a zburat spre Austria, la Viena, şi spre Ungaria, la Budapesta, pe cod roşu la ei şi nu s-a întâmplat nimic. Avionul decolează, va trece de acest spaţiu cu cenuşă vulcanică, ajunge la un plafon de 10.000 de metri, unde nu este niciun fel de problemă. Între timp, lumea a căpătat experienţă după zborurile experimentale", a încheiat Secretarul de stat în Mininisterul Transporturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite