Marile jafuri ale escrocului din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ prezintă motive pentru care George Costin, şeful revoluţionarilor, ar trebui nu doar să fie demis, ci şi cercetat penal. Continuăm demersul pentru demiterea lui George Costin din funcţia de şef al revoluţionarilor.

Citește și comentariul: I-me-ghe-be fa-ce or-di-ne!

Ieri am prezentat metodele prin care Costin a adus în conturile asociaţiei sale („Decembrie 1989 - Metrou") peste şapte milioane de euro, bani proveniţi din indemnizaţiile retroactive ale unor revoluţionari impostori care au acceptat compromisul de a ceda câteva procente de dragul banilor nemunciţi. Astăzi continuăm să scoatem la iveală marile fraude comise de George Costin, în speranţa că şeful Guvernului va începe reforma din tagma revoluţionarilor cu demiterea omului-cheie. Costin a promis două certificate de revoluţionar în schimbul unei diplome de licenţă, a comis un fals grosolan în acte pentru 2.337 de revoluţionari şi şi-a pus familia la adăpost: soţia şi fratele său au certificate de luptători.

Citește și comentariul: Escrocii Revoluției


Complicitatea cu un infractor

Costin are studii superioare fără să fi călcat în vreo facultate. Cu ajutorul celebrului falsificator de acte Silviu Dobronăuţeanu, el a devenit licenţiat în „Contabilitate şi informatică de gestiune". Avea frumoasa vârstă de 48 de ani. O persoană care în trecut a fost apropiată de Silviu Dobronăuţeanu, şi care a dorit să rămână anonimă, ne-a explicat cum a obţinut George Costin diploma de licenţă în schimbul promisiunii a două certificate de revoluţionar. „S-a petrecut în 2005. Costin nu avea studii superioare. Atunci a apelat la Dobronăuţeanu pentru a-i fabrica o fişă matricolă care atesta că a urmat patru ani cursurile Facultăţii «Alexandru Ghica», din Alexandria. Cu note pe fiecare an, cu tot ce trebuie. I-a promis, în schimb, că poate facilita obţinerea a doua certificate de revoluţionar, pentru Dobronăuţeanu şi pentru finul acestuia, Marian Vătăman", spune sursa.

Din acte rezultă că George Costin a urmat cursurile facultăţii din Alexandria şi, întrucât aceasta nu era acreditată, a dat licenţa pentru specializarea „Contabilitate şi informatică de gestiune" la Facultatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Aceeaşi sursă continuă: „Aşadar, fişa matricolă a lui Costin a fost completată fără ca el să fi călcat vreodată pe la Facultatea «Alexandru Ghica». Mai mult, Costin nici măcar nu s-a dus el să dea licenţa. Dobronăuţeanu a făcut un buletin fals cu poza unui om care se specializase să obţină diplome pentru alţii. Era un buletin fals, cu poza omului, dar cu numele George Costin pe el. Cel care a dat licenţa în locul lui Costin a primit 300 de dolari din afacerea asta. Din astea a făcut Dobronăuţeanu... o grămadă".

Luni, 18 iulie, în timpul emisiunii „Evenimentul zilei", de la postul B1 TV, Grigore Cartianu l-a întrebat pe George Costin dacă îl cunoaşte pe Silviu Dobronăuţeanu. Şeful SSPR a dat din colţ în colt şi până la urmă a admis că şi-a făcut lucrarea de licenţă cu Dobronăuţeanu. Pentru că subiectul a rămas nefinalizat în cadrul respectivei emisiuni, l-am întrebat, la telefon, pe George Costin în ce a constat colaborarea lor în vederea diplomei de licenţă: „De ce trebuia să fi colaborat cu el? N-am colaborat. A fost numai membru al asociaţiei mele", a dat el înapoi. „Dacă o să găsiţi pe cineva care să spună că altă persoană a dat examenul de licenţă în locul meu, atunci o să recunosc şi eu că aşa este. Dar mi-e greu să cred că veţi găsi acest om".

Silviu Dobronăuţeanu, un bătrân care trăieşte din falsuri  Foto: Marian Iliescu

Costin nu şi-a mai amintit nici subiectul tezei lui de licenţă, nici cum se numea profesorul coordonator al lucrării sale şi nici măcar anul în care a absolvit ciclul de studii superioare: „Numai asta nu am eu în cap acum". Costin ştie doar că şi-a dat licenţa la Facultatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Atât. Iar la final a spus ameninţător: „N-are sens să mai discutăm pe tema asta. Mă voi lupta urât de tot cu cei care scormonesc după aceste lucruri".

Dosar incomplet

Ca să-i întoarcă serviciul, Costin, din poziţia de preşedinte al Asociaţiei „Metrou", a trimis dosarul lui Dobronăuţeanu la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), unde a fost declarat valid şi a fost apoi transmis spre confirmare la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, din cadrul Camerei Deputaţilor. Acesta este traseul oricărui dosar.

În urmă cu un an, această comisie amâna discutarea dosarului „Dobronăuţeanu"şi îl retrimitea la SSPR fiindcă nu conţinea titlul de revoluţionar acordat pe vechea lege (Legea 42/1990). George Costin recunoaşte că Silviu Dobronăuţeanu este membru al asociaţiei sale, dar încearcă să inducă în eroare, declarând că „omul avea certificat pe vechea lege, 42/1990, dar nu şi l-a mai preschimbat acum, în perioada 2004-2010". De fapt, Dobronăuţeanu nu a avut niciodată certificat. Prima tentativă de acest fel a fost în 2005, în momentul schimbului de „amabilităţi" cu Costin. În prezent, Dobronăuţeanu nu are certificat de revoluţionar. 

Cine este Dobronăuţeanu?

Silviu Mina Dobronăuţeanu (69 de ani) este un personaj de prim-rang în lumea falsificatorilor de documente. „Înainte de Revoluţie, Dobronăuţeanu a colaborat cu Securitatea. În anul 2000 a deschis Facultatea «Alexandru Ghica», la Alexandria. Aceasta a fost acreditată doar până în 2002. Cu toate astea, a produs studenţi până în 2009, când DNA a făcut o percheziţie şi a găsit o mulţime de documente false şi un mare număr de ştampile. Oameni politici, primari şi interlopi au apelat la serviciile lui Dobronăuţeanu", ne-a mai declarat sursa. În prezent, Silviu Dobronăuţeanu este cercetat în stare de libertate pentru că a coordonat falsificarea a 15.000 de atestate profesionale, diplome de Bacalaureat şi licenţe universitare.

"Mă voi lupta urât de tot cu cei care scormonesc în trecutul meu.''
George Costin
secretarul de stat  al revoluţionarilor

Reacţie

În urma dezvăluirilor din „Adevărul", revoluţionarii care-şi văd beneficiile puse în pericol odată cu preconizata demitere a lui George Costin ameninţă cu mişcări de protest.

Fals în acte pentru 2.337 de revoluţionari

George Costin este obişnuit cu actele false. El a creat, în 1996, un document prin care a obţinut certificate de revoluţionar pentru 2.337 de oameni de pe tot cuprinsul ţării. De ce a făcut asta? Din raţiuni pur financiare. Aşa cum am arătat şi în articolul de ieri, mai
mulţi revoluţionari promovaţi înseamnă mai mulţi bani pentru George Costin.

În mai 1996, Costin, preşedintele Asociaţiei „Metrou", a creat un document cu 2.337 de nume ale unor persoane care, la 22 decembrie 1989, „au forţat porţile şi ieşirile din IMGB, au părăsit întreprinderea, s-au deplasat în centrul Bucureştiului, în piaţa din faţa fostului CC al PCR, unde au participat activ la forţarea fugii familiei dictatoriale". Documentul cu anexa celor 2.337 a fost parafat cu o ştampilă inscripţionată „Direcţia Resurse - IMGB". Lângă ştampilă apar numele în clar al directorului general al IMGB, Constantin Cojocaru, şi o semnătură care îi aparţine lui George Costin!

Documentul a fost trimis Comisiei pentru Cinstirea şi Sprijinirea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 ca o dovadă incontestabilă a participării persoanelor din listă la revoluţie. Astfel, 2.337 de oameni au devenit revoluţionari cu beneficii de la stat. Se remarcă două probleme majore cu privire la acest document:

1 George Costin a întocmit o listă pe care a prezentat-o ca fiind emisă de IMGB şi a semnat în locul altei persoane, ceea ce face ca documentul să fie nul. Costin recunoaşte: „E semnătura mea pe document. Eu am confirmat către comisie cu acest tabel. Cine putea să semneze, dacă eu am fost şeful acelui comandament de la IMGB? Lista eu am întocmit-o şi îmi asum responsabilitatea pentru că am semnat. Poate că trebuia să scriu George Costin şi să semnez, nu să fie numele directorului Cojocaru şi semnătura mea.

image

Nu-mi dau seama de ce am procedat aşa la vremea aceea. E greu să vă dau eu un răspuns acum, după atâţia ani. Gândiţi-vă la România care funcţiona din inerţie, cum funcţiona atunci. Cojocaru ştie de acest document, bănuiesc, eu am discutat atunci cu el. Nu e un fals, îmi asum responsabilitatea pentru asta". Faptul că George Costin îşi asumă responsabilitatea pentru un fals care a dat naştere unui număr imens de „revoluţionari" (iar prejudiciile pentru stat sunt pe măsură) ar trebui să pună în mişcare rotiţele Justiţiei din România!

Documentul care îl incriminează grav pe Costin. El a semnat în numele directorului de la IMGB



2 În anexa respectivului document apar persoane care nu au fost în Bucureşti în decembrie 1989. Într-un raport din 2008 al Comisiei Parlamentare pentru Problemele Revoluţionarilor (din cadrul Camerei Deputaţilor) există o menţiune cu privire la această listă: „În tabelul anexă emis de IMGB nr. 1646/05 mai 1996 au fost identificate persoane despre care se precizează faptul că au participat la Revoluţia din Decembrie 1989 în Bucureşti, acestea declarând în cele din urmă că nu au avut nicio legătură cu Revoluţia din Bucureşti, participând în acele momente la actele revoluţionare din alte judeţe ale ţării". George Costin se încurcă şi de această dată în minciuni: "Nu puteam să-i cunosc pe toţi cei două mii şi ceva. Aceştia nu erau numai din IMGB, erau şi din altă parte.

image

Pentru că a plecat o coloană de muncitori de la IMGB şi pe traseu s-au alăturat foarte mulţi. Seara, pe 22 decembrie 1989, Iliescu a zis: «Mergeţi şi puneţi mâna pe arme!». Şi oamenii de la IMGB au apărat toată partea de sud a oraşului. Aceşti 2.337 sunt şi de pe platformă, dar au mai venit tineri din ţară care s-au alipit la noi. De ce veneau la IMGB? Pentru că la TVR a apărut mesajul că la IMGB funcţionează un comandament. Şi veneau la mine. Am făcut un tabel în '96. Nu mi i-am amintit eu pe toţi. Eu am avut filiale prin ţară şi fiecare mi-a spus care sunt oamenii lor cu care au participat în acea perioadă. Cam asta a fost". 

Un familist convins: George Costin

Actualul şef de la SSPR nu şi-a uitat nici membrii familiei. Soţia sa, Florentina Costin, este şi ea „luptătoare cu merite deosebite în Revoluţie". Conform declaraţiei de avere a lui George Costin, în ultimii doi ani, cei doi soţi au încasat indemnizaţii de revoluţionar totalizând suma de 156.753 de lei, ceea ce înseamnă aproape 40.000 de euro! "Soţia mea are certificat de revoluţionar. Ei, şi? A fost la Revoluţie, lucra tot la IMGB, a ieşit cu muncitorii, a fost pe la gurile de metrou, a dus mâncare la oameni, a făcut destule".

Menţionăm că, în baza Legii 341/2004 („legea recunoştinţei"), se pot numi luptători în Revoluţie cei care „în perioada 14-25 decembrie 1989 au mobilizat şi condus grupuri de oameni, au construit şi au menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar". Nimic despre mersul pe la gurile de metrou, nimic despre plimbat oale cu mâncare prin oraş. Tot pe baza „legii recunoştinţei", George Costin a beneficiat de un hectar de teren în comuna Plopu, din judeţul Prahova. Nu doar soţia lui Costin este revoluţionară, ci şi fratele acestuia, Costin Octavian, care în 1989 era militar la Piatra Neamţ. Observaţie: militarii nu fac revoluţii. Militarii dau, cel mult, lovituri de stat.

IMGB face ordine!

George Costin a fost şeful Gărzilor Patriotice de la IMGB înainte de Revoluţie. În timpul manifestaţiilor FSN-iste şi al mineriadelor el din 1990, el lucra tot pe platforma industrială. Atunci s-a auzit prin Bucureşti înfricoşătoarea lozincă „IMGB face ordine". George Costin a continuat să lucreze la IMGB până în 1999. Asociaţia „Decembrie 1989 - Metrou" a lui Costin a făcut parte mult timp din Blocul Naţional al Revoluţionarilor, organizaţie „patronată" de Ion Iliescu, din poziţia de preşedinte de onoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite