Marian este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

regulile jocului. Torpilele sale executate din preajma careului de 16 metri au rupt plasa, indiferent la ce poartă a tras, a pesedeului, a peneleului sau a conservatorilor. Disperaţi, adversarii au

regulile jocului. Torpilele sale executate din preajma careului de 16 metri au rupt plasa, indiferent la ce poartă a tras, a pesedeului, a peneleului sau a conservatorilor. Disperaţi, adversarii au adus în prima divizie vedetele echipelor de maidan, tipi cu pielea mai groasă, capabili să reziste la tăvăleală. Ludovic Orban a fost împins pe flancul liberalilor, a venit timpul lui Marian Vanghelie să-şi dovedească valoarea pentru pesediştii din Bucureşti.
Când s-a aşezat în fotoliul de lider al PSD, Mircea Geoană nu s-a văzut probabil în compania primarului de la sectorul 5. Dar a constatat repede că s-a înrăit lumea şi că are nevoie de forţă brută pentru a-şi salva poziţia destul de fragilă. Marian Vanghelie a fost selecţionat în urma meciului eliminator cu Adrian Năstase. În seara exmatriculării fostului lider, Vanghelie a dat tonul, afirmând că mafia din PSD trebuie stârpită. Primarul avea experienţa luptelor din organizaţia PSD Bucureşti, o şerpărie politică unde nu au reuşit să supravieţuiască veterani grei ai partidului. Pentru o formaţiune obişnuită să se orienteze după mesajele venite de sus, nominalizarea lui Marian Vanghelie ca preşedinte executiv interimar este certificatul de garanţie că, la viitoarele alegeri ale organizaţiei, va primi votul definitiv. Intrarea sa pe prima scenă politică a Bucureştilor complică viaţa lui Adriean Videanu. Prin tradiţie, bucureştenii au ales întotdeauna primari de centru-dreapta, indiferent cine au fost ei. Era suficient să fii din CDR sau din Alianţă pentru a câştiga. A probat-o un personaj ca Viorel Lis. Videanu şi-a propus să schimbe faţa Capitalei printr-o serie de proiecte mai mult decât ambiţioase. Dacă transformă totul în haos, praf, noroi şi şantiere interminabile, s-ar putea să piardă susţinerea bucureştenilor, oricât de democrat este şi oricâte vizite prezidenţiale primeşte la sediul primăriei din Bulevardul Elisabeta. Cu un buldozer ca Vanghelie pe urme, pentru Videanu se anunţă vremuri grele, cu atât mai mult cu cât PSD nu are nimic de pierdut în Bucureşti. Primarul de la 5 va avea mână liberă. PSD nu se mai teme nici de imaginea lui Vanghelie, nici de efectele prestaţiilor sale publice. Dacă la case mai mari asta este reţeta succesului, atunci social-democraţii nu au ce să-şi reproşeze că recurg la acelaşi tip de politician pentru a-şi forţa norocul acolo unde, până acum, au avut numai eşecuri. Dar promovarea unor astfel de politicieni se va deconta, mai devreme sau mai târziu. Uneltele se vor întoarce împotriva celor care acum le controlează şi îşi vor clama dreptul să-şi impună "valorile", pentru că au fost legitimate prin vot sau prin susţinerea unor partide cât se poate de respectabile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite