Maria Cioncan a murit din cauza unui laptop!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta atletă nu a mai trăit decât puţine secunde după accident, iar anchetatorii bulgari cred că sportiva a decedat din pricina unui calculator portabil care ar fi lovit-o în ceafă

Fosta atletă nu a mai trăit decât puţine secunde după accident, iar anchetatorii bulgari cred că sportiva a decedat din pricina unui calculator portabil care ar fi lovit-o în ceafă

Chiar dacă pare incredibil, atleta Maria Cioncan, decedată duminică dimineaţa în Bulgaria, în urma unui accident rutier, la 20 kilometri de Plevna, şi-a găsit sfârşitul din pricina unui laptop. Medicul legist care a făcut autopsia a declarat că decesul sportivei a survenit din cauza faptului că un laptop aflat pe bancheta din spate a maşinii ar fi lovit-o pe atletă în cap, provocându-i un sever traumatism cranian.

Medicul Maria Stoeva, cea care i-a făcut sportivei autopsia ieri-dimineaţă, a spus că ea a murit la câteva secunde sau cel mult un minut de la impact. Pe de altă parte, responsabilul poliţiei bulgare care anchetează accidentul, Ivailo Dicof, a declarat că modul în care acesta s-a produs este destul de ciudat şi a expus două ipoteze ale producerii accidentului. Prima ar fi că maşina ar fi avut o defecţiune tehnică, iar cea de-a doua că sportivei i-ar fi căzut ceva la picioare şi ar fi încercat să ridice acel obiect, acesta distrăgându-i atenţia.

Ilie Floroiu: "Bulgarii sunt groaznici"

Plecat ieri-dimineaţă în Bulgaria, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ilie Floroiu, s-a înfuriat după ce a întâmpinat tot felul de probleme ca urmare a indolenţei vecinilor de la sud de Dunăre. În ciuda intervenţiilor diplomatice, delegaţia noastră a trebuit să aştepte ore în şir până să poată ridica corpul neînsufleţit al Mariei. "Am fost prezenţi aici la ora 12.00, dar apoi ne-au spus că vor mai fi întârzieri. Deşi se află aici şi consulul României, şi conducerea federaţiei, bulgarii sunt groaznici. A avut loc o asemenea tragedie şi, în ciuda acestui fapt, dar şi a intervenţiei diplomatice, trebuie să aşteptăm incredibil de mult", a declarat furios Ilie Floroiu.

Anchetă pentru solicitarea de mită

Autorităţile din Plevna anchetează acuzaţiile conform cărora poliţia locală ar fi cerut mită pentru a chema ambulanţa la locul accidentului rutier soldat cu moartea atletei Maria Cioncan. Bisser Ivanov, şeful comisiei de investigaţie internă, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Darik, că se îndoieşte că poliţiştii bulgari ar cere mită într-o situaţie aşa de gravă. Antrenorul Mariei Cioncan, Ştefan Beregszaszy, afirma la puţin timp după producerea accidentului că agenţii de poliţie bulgari i-au cerut bani pentru a chema ambulanţa.

Atleţii îşi folosesc maşinile personale pentru mersul în cantonamente

Decesul atletei Maria Cioncan a deschis un subiect sensibil pentru sportul românesc. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, a fost cel care s-a întrebat cum de medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena mergea cu maşina personală în condiţiile în care ea participase la un cantonament cu acordul federaţiei de specialitate. După ce iniţial trebuia să plece la o pregătire specializată în Maroc, soarta a decis ca Maria să se hotărască, împreună cu antrenorul ei, Ştefan Beregszaszy, să meargă în Grecia, unde li s-a părut că se pot pregăti mai bine. În aceste condiţii, ei au hotărât să folosească maşinile personale pentru o deplasare aproape de ţară. Acest lucru nu reprezintă însă o noutate, după anii "90, majoritatea atleţilor preferând să-şi folosească autoturismele personale pentru a se putea deplasa mai uşor între zonele de antrenament. "Nu e un caz singular. Aşa se practică cu preponderenţă în sporturile individuale, deci şi în atletism. Şi eu am mers de multe ori cu autoturismul meu, pentru că trebuia să mă deplasez în diferite zone de antrenament şi era ciudat să închiriez o maşină specială pentru acest lucru", ne-a spus fosta mare atletă Violeta Szekely.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite