Mărginimea, în top cu Toscana şi Provenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul figurează în topul celor mai idilice zece oraşe ale Europei. Celebra revistă americană Forbes plasează Sibiul pe locul opt în topul oraşelor idilice ale Europei.

Impulsionaţi de creşterea dolarului în raport cu euro, reprezentanţii Forbes au selectat cinci agenţii de turism şi „relocare” cărora le-au trasat sarcina de a desemna primele zece oraşe din Europa unde americanii merită să se mute.

Sibiul ocupă un onorant loc opt, într-un top condus de un oraş din Toscana şi unul din sudul Franţei, două zone arhicunoscute şi „vânate” pentru frumuseţea locurilor.

Sibiul este plasat de americani chiar înaintea Romei şi în compania unor capitale precum Budapesta, Copenhaga sau Ljubljana.

Ceea ce remarcă americanii la „puţin cunoscutul” Sibiu este atmosfera rustică din împrejurimi, Mărginimea, în speţă. „Este, probabil, locul cel mai ezoteric de pe lista noastră.

În împrejurimile oraşului, practic, nu este niciun zgomot şi nici poluare, iar localnicii îşi călăresc în continuare caii. Este un minunat stil de viaţă nealterat”, o citează cei de la Forbes pe Ala Osmond, directoarea Exeter International, o companie din SUA care organizează trasee turistice în Europa.

Contează şi preţurile

În alcătuirea topului, americanii au luat în considerare şi preţurile de pe piaţa imobiliară. Astfel, ei au eliminat locuri precum Londra, unde o casă sare lejer de 1,5 milioane de dolari şi remarcă faptul că în jurul Sibiului sunt destule case cu preţuri de cel mult 100.000 de dolari.

„Cu o bogată şi semnificativă istorie, împrejurimile fostei capitale culturale a Europei au spre vânzare o serie de case colorate pastelat, unite de străzi pavate cu piatră cubică, ce pot fi cumpărate în unele zone şi sub 65.000 de dolari”, relatează cei de la Forbes în ediţia online de ieri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite