Margareta îşi scrie biografia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Margareta Pâslaru s-a întors din America pentru o perioadă şi se ocupă de acţiuni umanitare în România. Drepturile de autor şi interpret ale noului CD, "Margareta Forever", realizat de

Margareta Pâslaru s-a întors din America pentru o perioadă şi se ocupă de acţiuni umanitare în România. Drepturile de autor şi interpret ale noului CD, "Margareta Forever", realizat de casele de discuri Electrecord şi Miracle Music, vor fi donate Crucii Roşii. Vedeta pregăteşte şi o carte autobiografică.

Care este mesajul acestui nou material discografic?

Cele 26 de melodii incluse pe acest CD sunt cerute de public, piese din filme şi şlagăre. Fiecare înţelege altceva ascultând aceste melodii, eu vreau să le fac o bucurie oamenilor, iar discul are o finalitate cu caracter umanitar, drepturile de autor şi interpret vor fi donate la Crucea Roşie Română.

Putem spune că este o ambiţie această preocupare a dumneavoastră?

Nu. E un aspect sensibil, mai mult o problemă de suflet din punct de vedere al artistului şi al mamei, are o latură sufletească. Atât cât se poate, mă bucur când fiecare cumpără un disc, când ştiu că ajută o cauză.

Vă implicaţi şi în televiziune?

Da, lucrez la un post regional din New Jersey, fac ceea ce am făcut în faţa camerelor de luat vederi până acum, e o completare a activităţii mele, am învăţat să montez digital, să filmez. Nu e uşor, îmi place faptul că reuşesc să îi promovez pe alţii. În fiecare zi învăţ câte ceva. Formatul emisiunii e creat de mine şi eu nu apar în faţa camerelor de filmat.

Publicul încă fredonează melodia din "Veronica", chiar şi copiii care pe vremea când era difuzat filmul nu erau născuţi...

Da, acest lucru mă bucură foarte mult, atât doar că sunt supărată că cineva a falsificat textul. La festivaluri am întâlnit versurile modificate, ceea ce nu e normal, şi le-am spus copiilor să asculte originalul şi să nu înveţe alte variante. Am mai remarcat un aspect la tinerii interpreţi: cântă prea mult în limba engleză şi parcă nu rimează cu nimic. Tinerii artişti trebuie să îşi includă în repertoriu şi muzica românească.

Pregătiţi şi o carte autobiografică, ne puteţi spune când va fi lansată?

Da, lucrez la ea, dar acum sunt foarte ocupată cu alte acţiuni şi nu mă grăbesc să o definitivez. Se spune că asemenea cărţi se scriu la sfârşitul vieţii, ori eu cred că mai am multe de făcut pe lumea asta.

Un gând pentru admiratori...

Publicul de azi este senzaţional, e cald. Tinerii mă uluiesc, îmi cunosc piesele. Aş vrea ca aceştia să iubească muzica românească în continuare.

La 50 de ani de carieră...

S-a născut la Bucureşti, la 9 iulie 1943, iar la 15 ani şi-a făcut debutul muzical. Margareta Pâslaru împlineşte aproape 50 de ani de carieră şi, cu toate acestea, mai are energie pentru încă tot atâţia.
Deşi a plecat din România în 1983 şi şi-a făcut auzit numele şi în Statele Unite, interpreta a revenit recent în ţară pentru a-şi lansa un nou material discografic, "Margareta Forever". Discul conţine 26 dintre cele mai frumoase piese ale Margaretei Pâslaru, printre care: "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", "Cântecul Zânei" (din filmul "Veronica"), "Aripi dacă aş avea", "Străinul" sau "Ale tale" (piesă cântată în duet cu regretatul Dan Spătaru).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite