Marexin a investit 20 de milioane de dolari în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Marine Resources Exploration International SRL (Marexin) a obţinut, în iulie 2008, o licenţă de explorare pentru sapropel pe o suprafaţă de 9.000 de kilometri pătraţi în blocul Delta din Marea Neagră.

„Până în acest moment, au fost investiţii de peste 20 de milioane de dolari în proiectele de cercetare ale acestor resurse potenţiale şi în dezvoltarea tehnologiilor de extracţie”, se arată într-un comunicat al Marexin.

Potrivit reprezentanţilor companiei, este prea devreme pentru a se preciza viabilitatea comercială a proiectului.

Licenţa a fost atribuită prin licitaţie publică, organizată de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, iar metodologia procedurii de licitaţie publică s-a realizat conform Legii mineritului 85/2003, se precizează în comunicat.

Marexin este o companie românească, înfiinţată în anul 2008, având ca obiect de activitate explorările marine. Compaia este subsidiara Marine Resources Exploration International BV, deţinută în proporţie de 95%  şi controlată de Rompetrol Holding, cu sediul în Elveţia.

Oficialii companiei au menţionat că Marine Resources Exploration International nu are nicio legătură cu activitatea Rompetrol Group N.V. (TRG).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite