"Marele războinic" din Zwaziland are Maybach

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La reşedinţa regală Eludzidzini se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia organizată în cinstea regelui Mswati al III-lea. 400 de bărbaţi îmbrăcaţi cu şorţuri din piele şi pene colorate

La reşedinţa regală Eludzidzini se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia organizată în cinstea regelui Mswati al III-lea. 400 de bărbaţi îmbrăcaţi cu şorţuri din piele şi pene colorate în cap s-au adunat în grajdul regal, un ţarc mai mare, pentru a prinde şi apoi jupui de viu un taur. Taurul cel mai fioros va fi jupuit chiar de rege. "Nu vă este frică, Majestate?", întreabă un reporter străin. "Auzi, eu sunt războinic, mie nu mi-e frică", răspunde regele supranumit "Leul". Mswati al III-lea, bărbat bine la 37 de ani, acoperit - parţial - cu şorţ din blană de leopard şi purtător de pene colorate, se dă jos dintr-un DaimlerChrysler Maybach. Poporul fluieră extaziat. Regele e mândru de achiziţie. Maybach-ul a costat 500.000 de euro, dar merită. Are DVD, televizor, combină frigorifică şi un serviciu de şampanie din argint. Peste două treimi din cei un milion de locuitori ai regatului Zwaziland sunt muritori de foame şi n-au acoperiş deasupra capului. Circa 40 la sută din ei câştigă sub un dolar pe zi. Zwaziland are 500.000 de bolnavi de SIDA şi circa 120.000 de orfani. Cu toate acestea, regele a cumpărat fiecăreia dintre cele 13 neveste câte un BMV seria 5. Tot pentru ele a început şi construcţia a zece noi palate, în care va investi aproximativ 15 milioane de dolari.
Omagierea regelui a costat, la sfârşitul lui ianuarie, circa un milion de dolari. Ca în fiecare an, 30.000 de fecioare goale dansează pentru Mswati al III-lea. Îşi dau toată silinţa. Una dintre ele va deveni a 14-a nevastă a regelui. "Presa e de vină că regelui i s-a creat imaginea unui obsedat de putere şi sex", a declarat, recent, un purtător al casei regale din Zwaziland. "Nu-l fotografiaţi pe rege când pleacă", spune acelaşi. "De când a fost criticat de străini pentru cumpărarea Maybach-ului, nu mai are voie nimeni să-i fotografieze limuzina"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite