Marele Zid, măsurat la centimetru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imensa construcţie este pe primul loc în cursa pentru alegerea celor şapte noi minuni ale lumii În urma primului tur al votului pentru alegerea celor şapte minuni ale lumii, din 21 de

Imensa construcţie este pe primul loc în cursa pentru alegerea celor şapte noi minuni ale lumii

În urma primului tur al votului pentru alegerea celor şapte minuni ale lumii, din 21 de monumente istorice, patru se află în Asia, iar Marele Zid din China se află pe primul loc. Lista finală încă nu s-a publicat, dar, pentru moment, Marele Zid chinezesc, cea mai mare lucrare umană realizată începând cu 220 î.Hr., care rezistă încă în zilele noastre, a obţinut cele mai multe voturi.

Cercetătorii vor realiza primul studiu detaliat al Marelui Zid din China pentru a stabili cât este de lung. Pe lângă stabilirea dimensiunilor, studiul, care se va întinde pe durata a patru ani - începând din mai, va alcătui o hartă exactă a acestuia. Se vor verifica şi condiţiile în care se află fortificaţiile care au fost construite pentru protejarea graniţei de nord a Imperiului Chinez. Zidul, cea mai mare structură construită de mâna umană, se estimează că ar avea o lungime de peste 5.000 de kilometri. Studiul este condus de Administraţia de stat şi Biroul de stat pentru studii cartografice din 13 provincii, regiuni şi municipalităţi.

Secretele Zidului

Arheologii au susţinut studiul pentru a furniza experţilor o mai bună înţelegere asupra giganticei construcţii. Una din puţinele "opere umane" care se vede din spaţiu, Marele Zid a fost construit la porunca împăratului Qin, în timpul dinastiei Qin, cu scopul de a apăra ţara de năvălirea triburilor nomade din nord. Ridicarea s-a înfăptuit pe parcursul mai multor dinastii. Porţiunea din zid care a supravieţuit până astăzi a făcut parte din Drumul Mătăsii, fiind construită în timpul dinastiei Ming. Comparat uneori cu un imens dragon care şerpuieşte de la Shanhaiguan (în est) la Jiayuaguan (în vest), Marele Zid se întinde peste munţi, platouri, deşerturi şi pajişti în nordul Chinei. De-a lungul veacurilor, armate întregi au fost cantonate în vecinătatea sa pentru a da semnalul unei eventuale invazii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite