„Marea termoizolare”, peste două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de blocuri din Baia Mare vor intra în programul de reabilitare termică Băimărenii vor putea să apeleze la primărie pentru ajutorul acordat de stat în privinţa izolării termice a locuinţelor.

Beneficiarii vor trebui să facă dovada că pot plăti 20% din valoarea lucrărilor, urmând să primească 30% din bani de la bugetul local, iar restul de 50% de la stat.
Blocurile vechi, primele pe listă
În Baia Mare, prima etapă a procesului de reabilitare termică s-a realizat deja, fiind vorba despre identificarea şi inventarierea blocurilor care vor intra în acest program. „Este vorba despre blocurile ce au fost construite în perioada 1950 - 1990. În municipiu există între 900 şi 1.000 de astfel de blocuri”, a precizat Anghel. „Scopul e să se ajungă la o performanţă energetică în aşa fel încât consumul anual specific calculat pentru încălzire să scadă la sub 100kw oră pe metru pătrat a ariei utile”, a mai precizat edilul.
Până anul trecut, doar 17 imobile înscrise
Pentru a se înscrie în program, asociaţiile de proprietari trebuie să depună o solicitare la primărie, însoţită de o listă a proprietarilor, o hotărâre generală a asociaţiei luată cu cel puţin 50% +1 din voturi şi un contract prin care administraţia locală este mandatată să se ocupe de întreaga lucrare. Până în momentul de faţă, 17 blocuri sunt înscrise pe listă încă de anul trecut, iar acestea vor fi primele care vor primi finanţarea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite