Marea întăreşte imunitatea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trusa medicală, crema cu factor de protecţie solară şi apa îmbuteliată nu trebuie să lipsească din geanta de plajă a părinţilor Soarele contribuie la creşterea armonioasă a

Trusa medicală, crema cu factor de protecţie solară şi apa îmbuteliată nu trebuie să lipsească din geanta de plajă a părinţilor

Soarele contribuie la creşterea armonioasă a copilului, aerosolii marini îi îmbunătăţesc funcţia respiratorie, iar mersul pe nisip îi dezvoltă musculatura picioarelor.

Copiii pot fi duşi la mare la orice vârstă, dacă se respectă câteva condiţii, ne-a spus dr. Laura-Maria Dumitrescu, medic primar medicină de familie, centrul de sănătate Gral Medical din Bucureşti.

Potrivit acesteia, copilul nu trebuie expus la soare în afara intervalului de timp admis şi să nu fie băgat în apa mării direct, ci treptat, pentru a se acomoda cu temperatura apei.

Părinţii trebuie să aibă asupra lor apă îmbuteliată şi o trusă medicală completă. "Expunerea la ultraviolete în intervalul de timp admis, adică dimineaţa, între 6,00 - 9,30 şi seara, între 17,00 - 19,00, favorizează sinteza vitaminei D, atât de necesară creşterii şi dezvoltării normale a copilului. În plus, aerosolii marini îmbunătăţesc funcţia respiratorie a copilului", ne-a spus dr. Laura Dumitrescu.

Haine de in sau de bumbac

Aceasta a adăugat că cei mici trebuie îmbrăcaţi cu bluze de in sau de bumbac de culoare deschisă şi să poarte în permanentţă o pălăriuţă pe cap. Protejarea copilului de soare reduce riscul apariţiei cancerului de piele la maturitate. De aceea este nevoie de creme cu factor de protecţie mai mare de 30. Crema trebuie reaplicată la fiecare oră, deoarece micuţii au pielea sensibilă şi riscă să sufere arsuri solare mult mai frecvent decât adulţii.

Medicamentele pentru concediu

Înainte de a pleca cu micuţii la plajă, nu uitaţi să vă luaţi în geantă medicamente şi produse sanitare: dezinfectant, pansamente sterile, apă oxigenată etc.

Din trusa de prim ajutor nu trebuie să mai lipsească: antitermice (paracetamol, ibuprofen, metamizol), antiemetice (metoclopramid soluţie ), antidiareice (enterol, smecta, hidrasec), antibiotice (amoxicilina), picături nazale, antihistaminice (peritol, claritine); soluţie oftalmică (tobradex).

Pentru stabilirea corectă a dozelor corespunzătoare vârsei copilului este bine să consultaţi un medic înainte de a pleca în vacanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite