Marea Britanie îşi continuă revoluţia verde prin reciclarea masivă a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj recent arată că tot mai mulţi britanici folosesc becuri economice, sunt interesaţi de reciclarea deşeurilor provenite din gospodărie şi susţin introducerea unei taxe mari de

Un sondaj recent arată că tot mai mulţi britanici folosesc becuri economice, sunt interesaţi de reciclarea deşeurilor provenite din gospodărie şi susţin introducerea unei taxe mari de mediu pentru călătoria cu avionul.

Tot mai multe voci din Marea Britanie susţin introducerea unei taxe substanţiale de zbor cu care să se acopere costurile diminuării emisiilor de CO2, principala cauză a încălzirii globale.

Un ultim sondaj realizat de Office National Statistics arată că 44% din repondenţi sunt de acord cu propunerea ca daunele aduse mediului de avioane să fie plătite.

De asemenea, 25% din cei intervievaţi spun că circulă tot mai rar cu avionul din cauza îngrijorării legate de încălzirea globală. Sondajul indică, de asemenea, o receptivitate destul de ridicată în ceea ce priveşte măsurile de protecţie a mediului tangente cu mediul domestic.

Peste 60% din britanicii intervievaţi au declarat că nu au lăsat niciodată televizorul deschis sau telefoanele mobile la încărcat pe timpul nopţii, iar mai mult de jumătate spun că nu au lăsat niciodată luminile aprinse în camerele nelocuite.

Britanicii agreează becurile economice

Trezoreria nu are încă în plan să introducă taxe de mediu, dar sondajele pot încuraja această iniţiativă, spun economiştii britanici. "Revoluţia verde" din Marea Britanie e din ce în ce mai vizibilă şi în sectorul reciclării deşeurilor.

Mai bine de 80% din repondenţi consideră "o datorie" reciclarea gunoiului provenit din gospodărie. Becurile economice, de asemenea, sunt folosite frecvent în locuinţele englezilor.

Asta diminuează temerile guvernului că normele impuse de UE legate de energia regenerabilă nu vor putea fi adoptate până în 2020, cum era prevăzut.

Cu ceva timp în urmă, oficialii britanici se plângeau într-un memorandum că normele UE ar fi cam dificil de atins. Acestea cer să se atingă pragul în care 20% din consumul de energie să provină din surse regenerabile. Rezultatele recentelor sondaje sunt însă încurajatoare pentru oficialii din Marea Britanie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite