Marea Britanie inaspreste legislatia impotriva terorismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul si opozitia din Marea Britanie au hotarat de comun acord asupra elaborarii unei noi legi impotriva terorismului, ce prevede pedepse mult mai aspre ca pana acum. "Amenintarea terorismului

Guvernul si opozitia din Marea Britanie au hotarat de comun acord asupra elaborarii unei noi legi impotriva terorismului, ce prevede pedepse mult mai aspre ca pana acum. "Amenintarea terorismului trebuie sa fie combatuta cu forte unite si hotarare", a spus recent ministrul Afacerilor Interne britanic, Charles Clarke, dupa o intalnire cu reprezentantii partidelor de opozitiei. Detaliile noii legi vor fi discutate insa abia in septembrie, iar proiectul de lege va fi supus votului in Parlament o luna mai tarziu. Este aproape sigur ca noua lege impotriva terorismului va intra in vigoare inca in acest an.
Pedepse pentru cei care canta ode dedicate atentatorilor sinucigasi
Printre altele, guvernul intentioneaza sa redefineasca trei dintre capetele de acuzare: pregatirea armata si tehnica in scopuri teroriste, precum si planuirea de atentate. Va fi aspru pedepsita chiar si incurajarea indirecta a terorismului, spre exemplu prin ode dedicate teroristilor sinucigasi. In cadrul unei intalniri desfasurate ieri, premierul Blair si liderii musulmani din Marea Britanie au decis sa coopereze in lupta contra extremismului religios. Printr-un decret religios, numit Fatwa, peste 500 de lideri religiosi musulmani au condamnat uciderea oamenilor nevinovati in atentatele de la inceputul lunii si au hotarat interzicerea atacurilor teroriste sinucigase. "Cine ucide un om, ucide toata omenirea", a declarat liderul musulmanilor din Marea Britanie, Gul Mohammed. "Ne rugam pentru infrangerea extremismului si terorismului in lume, pentru ca pacea, siguranta si armonia sa castige intr-o Mare Britanie multiculturala", a adaugat acesta. Decretul religios va fi citit vineri in toate moscheele din tara, peste 300 la numar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite