În Marea Britanie, numai 150 de deţinuţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de violenţă ori în traficul cu droguri", susţin sursele. Din cei aproximativ 150 de români încarceraţi, jumătate ar fi trebuit să fie deja eliberaţi pentru bună purtare, aşa cum prevede

de violenţă ori în traficul cu droguri", susţin sursele. Din cei aproximativ 150 de români încarceraţi, jumătate ar fi trebuit să fie deja eliberaţi pentru bună purtare, aşa cum prevede legea britanică, birocraţia internă prelungind detenţia. Eliberarea românilor necesită un acord între responsabilii britanici pentru imigraţie şi cei de la administraţia penitenciarelor. Potrivit ministrului pentru afaceri europene bulgar, viitor comisar european, Meglena Kuneva, doar opt bulgari ar fi închişi în centrele din Marea Britanie. Replica ministrului Kuneva vine ca urmare a informaţiilor publicate de presa britanică, care invocă rapoarte ministeriale, conform cărora o zecime din infracţiunile din Marea Britanie ar fi comise de imigranţii est-europeni.
Interpolul britanic a verificat doar 67 potenţiali infractori
Ministerul de Interne român califică şi el drept exagerate datele publicate de presa britanică. "În 2006, Interpol Londra a efectuat 67 de solicitări de verificări către Interpol Bucureşti. Au fost depistate doar 38 de cazuri de natură penală (fals, tâlhărie, furt şi tăinuire) în care sunt implicaţi români", arată un comunicat al MAI. Numărul expulzaţilor din Marea Britanie a scăzut considerabil în ultimii ani, de la circa 1.600 în 2004, 1.300 de persoane în 2005, la circa 600 până la 31 septembrie a.c., a declarat Gabriel Sotirescu, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române. "Nu există motive care să ne facă să anticipăm o explozie a criminalităţii româneşti în Marea Britanie", a mai spus Sotirescu. Oficial, Ministerul britanic de Interne a răspuns că nu doreşte să comenteze informaţiile ajunse în mâna presei privind imigranţii români infractori, subliniind însă că "infracţionalitatea este una dintre priorităţile guvernului de la Londra", aşa cum arată BBC.
Ministerul român de Externe încearcă pe cale diplomatică să aplaneze şi el valul de informaţii negative pentru România. "Am cerut autorităţilor de la Bucureşti, precum şi MAE britanic lămuriri cu privire la informaţiile apărute în
The Sun
", a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Corina Vinţan.

Jumătate din cerşetorii londonezi sunt est-europeni
Presa britanică continuă să publice date oficiale, care afectează imaginea României. Potrivit Bloomberg.com, jumătate din persoanele fără adăpost din Londra provin din ţările din estul Europei. Din 119 persoane aflate în această situaţie, jumătate provin din cele 10 state care au aderat la UE în 2004. "Multe dintre aceste persoane cad pradă impostorilor care le promit un loc de muncă cerându-le actele personale", a declarat un reprezentant al unui ONG londonez. Majoritatea persoanelor fără adăpost devin dependente de droguri sau sunt alcoolice. "Mare parte din ei vor doar să lucreze", explică reprezentantul ONG britanic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite